SUZE U HRVATSKOJ: Dalić se na EMOTIVAN način oprostio od Ćire!

Autor:

Sport

15.02.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji pozdrav Ćiri uputile su brojne osobe iz javnog života, među njima je bio i Zlatko Dalić koji nije mogao sakrtiti suze.

SUZE U HRVATSKOJ: Dalić se na EMOTIVAN način oprostio od Ćire!

Foto: Tanjug/AP

Zlatko Dalić

Komemoracija povodom smrti Miroslava Ćire Blaževića je održana danas u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisins.

Komemoraciji su prisustvovali, između ostalih, njegovi nekadašnji igrači Zvonimir Boban, Igor Štimac, Aljoša Asanović i Robert Jarni, kao i igrači Dinama, sa kojima su bili i članovi stručnog štaba.

- Dragi moj Ćiro, uvek sam ti govorio vi. Ali danas ću preći na ti da ti budem bliže. Okupili smo se ovde da te ispratimo. Odlaziš na neko drugo, bolje mesto igrati drugo poluvreme. Ovo prvo, zemaljsko, nažalost, završilo se. Ponosni smo, Ćiro, što smo bili deo tvog vremena jer si bio deo svih nas. Da si sada ovde, nasmejao bi se, pogledao nas i opsovao onako kako ti znaš. Ti si bio jedan, jedini i neponovljivi Ćiro. Džentlmen, veliki čovek. Gospodin, šarmer, motivator. Svima nama inspiracija. Samo ti si mogao nešto opsovati na televiziji, a niko nije zamerio. Samo ti si mogao reći neke grube reči, a niko se ne bi naljutio. Ti si bio istinska legenda. Dragi Ćiro, ostavio si nam puno toga. Bio si fudbalski genijalac, imao si stila. Nisi bio kopija, bio si original i tebe nitko ne može zameniti. Voleo si Bosnu i Hercegovinu, ali od svega najviše svoju Hrvatsku. Bio si veliki domoljub. I zato, Ćiro, laka ti hrvatska zemlja, na dolasku u raj primili te anđeli i uveli u život večni. Dragi Ćiro, neka ti je večna slava - rekao je selektor "vatrenih" Zlatko Dalić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ćiro Blažević

Hrvatski trener, preminuo je nakon duge borbe sa rakom, koji mu je prvi put dijagnostifikovan još 2011. godine. Nakon toga je bolest uspeo dva puta da pobedi, ali ne i treći put.

Vodio je između ostalog i Nant, PAOK, kineski Šangaj, a bio je i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Karijeru je završio 2015. godine, kada se povukao sa mesta trenera Zadra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading