BIO JE SPECIFIČNA LIČNOST: Dragan Džajić OTVORIO DUŠU posle smrti Ćira Blaževića!

Autor:

Sport

08.02.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda crveno-belih ističe da su on i Ćiro imali vrlo korektan odnos.

BIO JE SPECIFIČNA LIČNOST: Dragan Džajić OTVORIO DUŠU posle smrti Ćira Blaževića!

Foto: Starsport, Tanjug/AP

Dragan Džajić i Miroslav Ćiro Blažević

Miroslav Ćiro Blažević, legenda jugoslovenskog i hrvatskog fudbala, preminuo je jutros nakon dugogodišnje borbe sa rakom, dva dana pre svog 88. rođendana.

O njegovoj smrti oglasio se i Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde, koji je rekao da je Ćiro bio specifična ličnost na ovim prostorima.

- Video sam jutros. Zaista mi je žao. Ćiro je bio specifična ličnost u hrvatskom i jugoslovenskom fudbalu. Bio je dobar trener i stekao je zbog toga popularnost na svoj neki poseban način. Doneo je lepe uspehe Hrvatima na Svetskom prvenstvu 1998. godine. Poznavao sam ga, imali smo korektan odnos. Čak smo se i čuli pre sedam-osam dana. Jedan zajednički prijatelj ga je pozvao i dao mi je vezu, ali nismo o njegovoj bolesti pričali.

Foto: Starsport

Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde

Zatim se dotakao i priče o tome zašto Blažević nikada nije seo na klupu Crvene zvezde.

- To je bilo zaista odavno. O njegovom dolasku u Zvezdu je razgovarao jedan član naše uprave, a pretpostavljam da je Ćiro tada pozitivno odgovorio. Mi ga jesmo poštovali, bio je vrlo korektan kada je Zvezda u pitanju. Međutim, ozbiljnih razgovora nije bilo. To ne znači da ga nismo cenili. Dakle, zvao ga je jedan član Upravnog odbora, a Ćiro je kasnije to znao da plasira na sebi svojstven način - zaključio je Dragan Džajić.

Osim Dragana Džajića, o smrti Ćire Blaževića se oglasio i Vladimir Cvetković Cvele.

Podsetimo, Ćiro Blažević je u karijeri vodio veliki broj klubova, ali je najveći uspeh doživeo kao selektor Hrvatske, kada je 1998. godine osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading