KAMEN BI ZAPLAKAO! Reči Ćirinog sina POTRESLE sve na ispraćaju Blaževića na VEČNI počinak!

Autor:

Sport

15.02.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni trener biće sahranjen u Aleiji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

KAMEN BI ZAPLAKAO! Reči Ćirinog sina POTRESLE sve na ispraćaju Blaževića na VEČNI počinak!

Foto: Tanjug/AP

Miroslav Ćiro Blažević

Miroslav Ćiro Blažević izgubio je bitku sa kancerom u 88. godini života osmog februara ove godine.

Za sredu, 15. februar, zakazana je sahrana Blaževića u Aleiji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Sahrana će početi u 14 časova i na hiljade ljudi reći će poslednje zbogom čuvenom stručnjaku.

Komemoracija je počela u 10 sati, a na njoj je emotivni govor imao sin Miroslava Blaževića, koji se takođe zove Miroslav.

Ovde smo da slavimo njegov život. Bio je prekrasan, ostvario je svoje snove. Ostvario je naše snove. Tata, meni je bila privilegija biti tvoj sin i uz tvoju karijeru biti uz tebe, te upoznati sve ove divne ljude. Sve lepo što si nam uspeo dočarati i doneti - rekao je Blaževićev sin.

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske, Marijan Kustić, takođe je održao govor:

- U svom odlasku uspeo je u onome što je radio ceo život - ujedinio je Hrvatsku. Društveni značaj dva najveća njegova uspeha veći je od samog sportskog. Ćiro je znao živeti i voleo je ljude - istakao je Kustić.

Prisutan je bio i slavni hrvatski fudbaler i bivši selektor Igor Štimac.

- Naš prvi susret, Španija '94. Ćiro je imenovan za selektora. Mene prati iščekivanje, kakav će biti taj susret. Dolazim u hotel u Valensiji i nalećem na njega. On s toplim osmehom kaže: "Dobro došao, sine", a onda stisak ruke postaje jači te mi je rekao gotovo tepajući: "Ili ćeš biti moj pozitivan lider ili te neće biti!". Deset sekundi mu je trebalo da me potpuno osvoji i da me ima u potpunosti - rekao je Štimac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading