TRESE SE MARAKANA: Reprezentativci Crne Gore i BiH potpisali za Crvenu zvezdu

Autor:

Sport

13.02.2023

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije završio ogroman posao.

TRESE SE MARAKANA: Reprezentativci Crne Gore i BiH potpisali za Crvenu zvezdu

Foto: FK Crvena zvezda

Mladost je budućnost, a Crvena zvezda ulaže u svoje bisere, pa su u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", ugovore sa prvakom Srbije produžila dva fudbalera, dok su se tri talentovana omladinca po prvi put i zvanično obavezala na vernost crveno-belim bojama.

Mladim nadama Crvene zvezde se obratio predsednik kluba iz Ljutice Bogdana Svetozar Mijailović.

- Budućim, a sada već omladinskim asovima koji potpisuju prvi profesionalni ugovor želim da im to bude samo jedan u nizu onih koje će sklopiti, a dvojici momaka koji produžuju ugovore da kažem da su na pravom putu, čim su stručnjaci prepoznali potrebu da nastavimo saradnju u dosta ozbiljnijem odnosu prema obevezama koje će oni imati u njihovom daljem fudbalskom usavršavanju. Pošto stručnjaci u ovom trenutku nisu prisutni, o tim profesionalnim obavezama su vam dovoljno oni govorili, a ja bih samo hteo da kažem da ste na početku, da je fudbal ozbiljna i teška stvar, da se mora mnogo učiti i zalagati da bi se došlo do cilja, a to je da se od fudbala kao zanimanja može ozbiljno i dobro živeti.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Svetozar Mijailović sa mladim nadama Crvene zvezde

- Čovek mora uvek da uči, ali ne samo fudbalski. Jedno je naučiti tu igru i posvetiti se njoj, ali da bi se i u toj igri uspelo, momci morate raditi na sebi, obrazovanju i usavršavanju, jer život nije jednoznačan i sva druga znanja su potrebna da bi čovek normalno u budućnosti mogao da postiže ono što svaki od nas želi. Da se uključi u život na način koji će omogućiti da ima svoje potomstvo sutra, da formira svoju porodicu i da kroz taj sportski život poznavajući i druge veštine nastavi da živi i radi, ne samo u fudbalu, već i drugim lepim stvarima koje život nosi. Međutim sve zavisi od vas, u godinama ste kad vam je porodica glavna podrška, oni su u vas uložili mnogo i žele vam da u ovom poslu, za koji ste se opredelili i uspete. Slušajte njih, učitelje, trenere. Jer svaki uspeh koji vi postignete značiće puno i trenerima, zato žele da od vas stvore najbolje moguće, da biste sutra zaigrali seniorski fudbal, za šta ste se i sami opredelili, želim vam da u tome uspete - poručio je Svetozar Mijailović.

Ugovore su produžili: Stefan Miladinović (2005, krilni napadač) i Mateja Radonjić (2005, ofanizvni vezni), momci koji su i jesenas nastupali za omladinsku selekciju crveno-belih. Miladinović je na 19 mečeva postigao pet golova i upisao pet asistencija, dok je Radonjić na 16 mečeva pogodio pet puta i tri puta iskreirao.

Da čelnici Omladinske škole Crvene zvezde rade predan posao u dovođenju najvećih talenata iz regiona, govori jasno i činjenica da su nova pojačanja, ali i novi profesionalci šampiona Srbije: Nikola Ćebić (2004, štoper), Dragan Miranović (2005, defanzivni vezni) i Nenad Krivokapić (2005, krilni napadač). 

Ćebić je u Zvezdu stigao iz banjalučkog Sport Tima, Miranović iz Zete, a Krivokapić iz podgoričke Budućnosti. Ćebić je reprezentativac Bosne i Hercegovine, dok potonja dvojica nastupaju za Crnu Goru i nema dileme da predstavljaju svetlu budućnost Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Holidey

14.02.2023 12:00

Zemljotres za budale.

Acasd

15.02.2023 17:21

Za Motiku dali 2,5 mile ,Mustafa ode za dz ...ovi momci neće ni dobiti šansu...