NAMA SE RAT VEĆ DESIO! Ognjenović preuzeo klub iz Ukrajine, pa sve IZNENADIO izjavom!

Autor:

Sport

07.02.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbaler klubova kao što su Crvena zvezda i Real Madrid nije uspeo da napravi ime u trenerskom poslu, a sada će na klupi Metalista iz Harkova pokušati da se dokaže kao strateg.

NAMA SE RAT VEĆ DESIO! Ognjenović preuzeo klub iz Ukrajine, pa sve IZNENADIO izjavom!

Foto: FK Metalist

Perica Ognjenović

Perica Ognjenović ima novi posao.

Nekada velika fudbalska nada koja je kao mlada zvezda zasijao na Marakani, pa stigao i do Reala iz Madrida, da bi zatim doživeo veliki pad u karijeri koja je mnogo obećavala, preuzeo je ukrajinski Metalist iz Harkova.

Dok drugi beže iz ratne zone, Ognjenović je rešio da prihvati ponudu Metalista, a u razgovoru za ukrajinske medije, otkrio je da polako hvata konce i uklapa se u novu sredinu.

- Radimo zajedno već nekoliko dana i slika mi je jasnija. Ali tek posle pripremnih utakmica ću moći detaljnije da uvidim kvalitete igrača. Imali smo jake kondicione treninge pa je ekipa bila pomalo umorna. Mi smo tek počeli sa pripremama, a rivali protiv kojih smo igrali su završavali pripremni period. Trenutno nam rezultat nije u prvom planu. Najbitnije je da budemo spremni kada počne liga.

Kada ste dobili ponudu iz Ukrajine, da li ste dugo razmišljali?

- Iskreno, nisam mnogo. Poznajem istoriju Metalista i znam da je ovo ozbiljan i dobar klub. Velika mi je čast što me je pozvao Metalist.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Metalist (@fcmetalist)

 

Da li vas je bilo strah zbog rata u Ukrajini?

- Znate da je i u Srbiji bio rat. Verovatno zbog toga imamo manji strah od rata nego ljudi iz ostalih država. Sve ovo se nama već desilo. Daće Bog da se i ovo u Ukrajini završi brzo.

Postoje glasine da finansijska situacija u Metalistu nije dobra.

- Fokusiran sam na posao i ne vidim nikakve probleme u klubu. Trenutno smo u trening kampu u Turskoj i svi uslovi za dobar rad su nam obezbeđeni.

Kako je do sada išla vaša trenerska karijera?

- Prvi poziv sam dobio od jednog bosanskog kluba ali nikada nisam suštinski postao njihov trener. Počela je pandemija koronavirusa, ispali su u drugu ligu i nisam želeo da radim tamo. Pre toga sam trenirao mlađe reprezentativne selekcije Srbije i Crvene zvezde. Metalist je najbolji klub koji sam trenirao do sada.

U igračkoj karijere ste igrali za klubove poput Real Madrida i Dinamo Kijeva. Kako se sećate tih dana?

- Lepe su to uspomene. Svi znaju kakav je Real klub. Proveo sam tamo dve godine, osvojili smo Ligu šampiona u tom periodu. Ali nisam imao sreće da mnogo igram jer sam imao stalne probleme sa povredama. Igrao sam samo malo kod Visentea del Boskea. Ostao sam u kontaktu sa nekima od tadašnjih igrača poput Raula, Redonda, Roberta Karlosa, Seladesa, Makelelea... U Dinamo sam došao posle ozbiljne povrede. Skoro godinu dana nisam igrao fudbal. Tadašnji trener Aleksej Mihaljičenko je imao dobru selekciju igrača za tim kakav je hteo i verovatno mene nije video u tom sistemu.

Ognjenović je ugovor sa Metalistom potpisao do kraja sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading