TRAGEDIJA? Fudbaler NAĐEN MRTAV pod ruševinama u Turskoj?

Autor:

Sport

06.02.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti posle zemljotresa.

TRAGEDIJA? Fudbaler NAĐEN MRTAV pod ruševinama u Turskoj?

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres u Turskoj

Golman Malatije, Ahmet Ejup, izgubio je život zbog zemljotresa u Turskoj.

Njegovo telo pronađeno je pod ruševinama, a tužne vesti potvrdio je njegov klub.

 

 

Jak zemljotres magnitude 7,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je Tursku oko četiri sata ujutru, a osetio se i u Izraelu, Siriji i Jordanu i drugim susednim državama.  Epicentar zemljotresa je bio na jugoistoku Turske, u graničnom pojasu sa Sirijom, u gradu Pazarcik u provinciji Kahramanmaras na dubini od 7 kilometara. 

Posle ovog, usledio je još jedan potres 10 minuta kasnije jačine oko 6.7 stepeni. Pričinjena je ogromna materijalna šteta, a spasioci pokušavaju da izvuku povređene iz ruševina, ali je dosta ljudi stradalo.

Jedan od njih, na veliku žalost, bio je i pomenuti golman Ahmet Ejup koji nije preživeo ovu tragediju. Brojni sportisti našli su se u epicentru ovog zemljotresa, a jedan od njih, koji je posle potresa nestao i za kim se traga, je nekadašnji fudbaler Čelsija i Njukasla, a sada igrač Hatajspora, Kristijan Acu.

Što se srpskih fudbalera, Lazara Markovića i Marka Jevtovića, koji nastupaju za Gazijantep tiče, oni su potrese izbegli uz puku slučajnost. Naime, posle susreta protiv Antalijaspora, Marković i Jevtović su ostali sa saigračima na turskom primorju kako bi se što bolje spremili za narednu utakmicu. Zbog toga se nisu našli u epicentru i na bezbednom su.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading