NIJE FILM! Trener u Nemačkoj UHAPŠEN i optužen da je DVOSTRUKI RUSKI ŠPIJUN!

Autor:

Sport

05.02.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema navodima tamošnjih medija, on je odavao informacije u više navrata, a kao trener bio je zvezda u usponu.

NIJE FILM! Trener u Nemačkoj UHAPŠEN i optužen da je DVOSTRUKI RUSKI ŠPIJUN!

Foto: Pixabay.com/ S. Hermann & F. Richter

Nestvarna priča dolazi nam iz Nemačke.

Fudbalski trener Karsten Linke uhapšen je pod optužbom da je dvostruki špijun i to – ruski! Naime, prestižni nemački "Špigel" objavio je ovu priču, koju su preneli mnogi svetski mediji, i istakao da je Linke bio agent nemačke tajne službe BND, ali je u jednom trenutku prešao na stranu Rusije.

Linke je uhapšen još u decembru, ali je priča uspešno skrivana od medija sve do početka februara kada je isplivala u javnost. Karsten Linke je u rodnom Vajlhajmu trenirao mlađe kategorije, a čak je i proglašen kao trenerska zvezda u usponu. Sada će mu ova karijera verovatno propasti, ali sigurni smo da mu je to najmanji problem.

 

 

Kako se navodi u tekstu, Linke je u dva navrata tokom jeseni slao informacije Rusima i na kraju je uhvaćen u toj aktivnosti, zbog čega je uhapšen. Ipak, Nemci nisu sigurni da li je on to radio "na svoju ruku" ili je imao nadređene, te da li je možda iza njega i ceo sistem špijuna.

Takođe, sumnja se da je ruski špijun Linke postao 2021. godine kada mu na jednom događaju prišao izvesni Artur E. te mu je ponudio posao i spojio sa ljudima u Moskvi.

Prava neverica zavladala je u fudbalskom klubu koji je trenirao jer je Linke važio za pouzdanog stručnjaka, te niko nije mogao da poveruje da vodi dvostruki život.

Kakva ga sudbina čeka ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno - ova nesvakidašnja filmska priča zaintrigirala je javnost širom planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading