VELIKO PRIZNANJE: Zvezdin bek u TOP 10 na planeti!

Autor:

Sport

20.01.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogromno dostignuće.

VELIKO PRIZNANJE: Zvezdin bek u TOP 10 na planeti!

Foto: Starsport

Starsport

Posle Stefana Mitrovića, još jedan fudbaler Crvene zvezde se našao na CIES listi najtalentovanijih na svetu, a reč je o levom beku Irakli Azarovu.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Irakli Azarov

CIES, odnosno Međunarodni centar za sportske studije koji se bavi temeljnim istraživanjem i na osnovu konciznih statističkih podataka iznosi činjenice, prepoznao je još jednog crveno-belog fudbalera kao igrača pred kojim je blistava budućnost. Naime, Azarov se našao među 10 najtalentovanijih ofanzivnih levih bekova na svetu, čime se još jednom stavlja do znanja da Zvezda ne mora da brine za budućnost kada je reč o najdeficitarnijoj poziciji na svetu.  

 
Sjajne partije u dresu Dinama iz Batumija su ga preporučile da na leto pojača Crvenu zvezdu i postane alternativa Milanu Rodiću, s obzirom da je sa svega 20 godina skupio 65 mečeva za šampiona Gruzije i postigao četiri gola, uz deset asistencija. Odigrao je devet takmičarskih mečeva za crveno-bele od kada je u avgustu stigao u redove Zvezde, ali je stigao da pokaže da poseduje veliku brzinu, dobar prvi korak, sjajan dribling i izuzetno precizan centaršut koji je proizvod neverovatne levice. Kada se pogleda minutaža, broj godina i tržišna cena, što takođe CIES uzima kao parametre, Azarov se nalazi na petom mestu, a ispred njega su samo Kventin Merlin (Nant), Bjorn Mejer (Klub Briž), Jan Matsen (Barnli) i Bredli Loko (Rems), dok se iza nalaze Džoš Dojg (Verona), Milion Manhuf (Vitese), Kazimcan Karataš (Galatasaraj), Mateo Ksantip (Amien) i Hulijan Aude (Lanus).
 
Način na koji Azarov igra tokom aktuelnih priprema u Antaliji pokazuje da je period adaptacije iza njega i da će na proleće biti spreman da se pokaže u punom svetlu, iako se nigde ne žuri, jer Zvezda ima pun kvalitet na poziciji levog beka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading