DOPING IZAZIVA RAK: Legendarni Amerikanac POTVRDIO izjavu Dina Bađa!

Autor:

Sport

20.01.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve više se priča o ovome.

DOPING IZAZIVA RAK: Legendarni Amerikanac POTVRDIO izjavu Dina Bađa!

Foto: Tanjug/AP

Lens Armstrong

Nekadašnji italijanski fudbaler Dino Bađo izneo je šokantne tvrdnje povodom nedavne smrti legendarnih asova Siniše Mihajlovića i Đanluke Vijalija.

On je istakao da su slavni fudbaleri koji su preminuli od leukemije i raka pankreasa bili praktično trovani tokom karijere. Nekadašnji vezni igrač Torina, Juventusa i ostalih italijanskih klubova priznao je da je u njegovo vreme bilo mnogo dopinga i da su ih klubovi trovali raznim nedozvoljenim sredstvima.

ZNAO ŠTA RADI

Međutim, to nije bio slučaj samo u fudbalu, slična sudbina zadesila je i slavnog biciklistu Lensa Armstronga, koji je čak sedam puta pokorio najzahtevniju biciklističku trku Tur de Frans. Američki sportista je sam priznao da se tokom cele karijere dopingovao, zbog čega su mu i oduzete sve medalje. On je čak istakao da je to razlog zašto je dobio rak testisa 1999.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

- Samo jednom u karijeri sam uzeo hormon rasta, to je bilo 1996. Već u prvoj profesionalnoj sezoni sam uzimao kortizone, ali EPO je neki viši nivo. Uzimao sam nedozvoljena sredstva sa 21 godinom. Znao sam šta radim, uvek sam pitao i svesno sam to radio, sam sam birao i donosio odluke. Moguće je da je to uticalo i na dobijanje kancera. Ne mogu da tvrdim to, ali ne isključujem tu mogućnost - rekao je Armstrong.

Pored njega, i fudbaler Frančesko Ačerbi je bio optužen za doping nakon što je dobio rak testisa 2013. Nekadašnji igrač Milana, Sasuole i Lacija optužen je neposredno pre nego što mu je otkriven kancer da je koristio nedozvoljena sredstva. Međutim, on je u više navrata demantovao ove navode i nikada zvanično nije priznao da je koristio nedozvoljena sredstva tokom karijere.

BACILI BLATO

- Nije lepo što su me prozvali dopingovanim igračem. Nikada nisam koristio sredstva tog tipa. Oni koji su to govorili bacili su blato na mene, klub i doktore. Ne znam zašto su mi rezultati bili poznati, postoje razni razlozi za to - poručio je tad Ačerbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading