REVOLUCIJA U PREMIJER LIGI: Pravila u Engleskoj koja će UZDRMATI fudbal!

Autor:

Sport

19.01.2023

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogromne promene od naredne godine.

REVOLUCIJA U PREMIJER LIGI: Pravila u Engleskoj koja će UZDRMATI fudbal!

Foto: Tanjug/AP

Bruno Fernandeš postiže gol protiv Mančester sitija

Pitanje krađe vremena u fudbalu, odnosno vreme koje se aktivno provede u igranju fudbala tokom jedne utakmice, pitanje je koje već dugo muči najveće svetske fudbalske organizacije.

Korak ka rešavanju tog problema videli smo na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde su utakmice produžavane znatno više nego obično, čime je načinjen pokušaj ka iskorenjavanju odugovlačenja od strane ekipe kojoj odgovara rezultat.

Ipak, Mundijal je završen, pa je sada na fudbalskim savezima svih zemalja da taj problem reše na svoj način, a prvi koji su tome pristupili su Britanci u okviru Premijer lige.

Meč Engleske i Irana na Svetskom prvenstvu u Kataru produžen je za neverovatnih 27 minuta, što je bio apsolutni rekord, dok je u proseku, na 64 utakmice prvenstva, aktivno vreme u igranju fudbala bilo 58 minuta.

Foto: Tanjug/AP

Duel sa meča Engleske i Velsa

Glavni izvršni direktor FA Mark Bulingam objasnio je šta je razlog za promene.

- Želeli smo da poboljšamo vreme tokom kog je lopta bila u igri u okviru postojećih zakona. Svetsko prvenstvo je dokazalo da to možemo.

Izjavio je da neće biti šablona, već će se nadoknađivati vreme svaki put drugačije.

- Umesto da ima standardizovano vreme od jednog minuta za povredu, ako igrač padne na tri minuta, dodaćemo tri minuta. Tako da nema prednosti za igrača da ostaju na terenu duže nego što bi inače trebalo. Tim ne stiče prednost od toga - dodao je Bulingam.

Prvi plan je da ova inicijativa zaživi već sledeće sezone, pa ćemo videti kako će sve to u praksi izgledati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading