EKSKLUZIVNO! Crvena zvezda dobija NOVI STADION na idealnoj lokaciji, šta će biti sa MARAKANOM?

Autor:

Sport

17.01.2023

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najtrofejniji klub na Balkanu sprema veliki projekat.

EKSKLUZIVNO! Crvena zvezda dobija NOVI STADION na idealnoj lokaciji,  šta će biti sa MARAKANOM?

Foto: Starsport

Gasprom

Fudbalski klub Crvena zvezda uskoro započinje veliki projekat! Naime, bivši prvak Evrope i aktuelni petostruki uzastopni šampion Srbije dobiće novi stadion, koji će nići umesto dosadašnjeg kultnog zdanja u Ljutice Bogdana 1a - stadiona "Rajko Mitić".

Republika

Foto: Republika.rs

Stadion "Rajko Mitić"

Iako je još rano, te je u procesu izrada studije izvodljivosti, za "Republika.rs" su najodgovornije strukture crveno-belih potvrdile takva saznanja i naglasile da će plan oko izgradnje nove kuće biti obznanjen za dve nedelje. Kako saznajemo, planira se da se postojeći objekat izmesti za oko 200 metara ka Autokomandi, kao i da kapacitet iznosi ili 32.000 sedećih mesta ili, kako žele najvatreniji navijači, 40.000.

Ujedno, novi stadion neće imati atletsku stazu, što će dodatno stvarati užarenu atmosferu na mečevima Crvene zvezde. Procena je da bi eventualno renoviranje sadašnje Marakane bio kompleksan zadatak, što na graditeljskom, što na finansijskom planu, pa je isplativije izgraditi potpuno nov objekat, u sklopu kojeg će biti različitih komercijalnih sadržaja.

O tome je prekjuče govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, otkrivajući da će crveno-beli, dok traju radovi, svoje utakmice igrati na nekom od novih stadiona koji se uveliko grade u našoj zemlji. Podsetimo, u završnoj fazi su sportska zdanja u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, građeni po najvišim standardima.

- Mi ćemo u aprilu otvoriti tri lepotice od stadiona, u Zaječaru, Leskovcu i Loznici. Verujem da će Zvezda, kada Marakana počne da se radi, igrati na jednom ili dva od tih stadiona, zavisi od toga da li će da odluče da privuku publiku iz Republike Srpske ili svoju najjaču bazu na jugu Srbije - rekao je šef države.

Takođe, gostujući na jednoj televiziji, rekao je da je o projektu nacionalnog stadiona razgovarao sa predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom.

- To će biti jedan od najlepših stadiona, sa 55.000 gledalaca. Gradiće ga ista firma koja je radila tri katarska stadiona. Nešto izvanredno, sa zelenilom, drvenim gredama, sa svim ekološkim standardima. Verujem da ćemo napraviti sve bolje rezultate. Mađari godinama ulažu, ne ostvaruju rezultate i plasmane na velika takmičenja, ali konstantno napreduju - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading