ŠOK ZA LOVRENA I HRVATE: Preselo im "Za dom spremni"!

Autor:

Sport

14.01.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija odluka FIFA - bez tolerancije sramotnog ponašanja "vatrenih".

ŠOK ZA LOVRENA I HRVATE: Preselo im "Za dom spremni"!

Foto: Tanjug/AP

Dejan Lovren tokom Mundijala u Kataru

FIFA je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog dešavanja tokom i nakon utakmice za treće mesto sa selekcijom Maroka na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"AFP" navodi kako je FIFA pokrenula proceduru zbog "mogućih kršenja" članova 13 i 16 disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama. Međutim, "svetska kuća fudbala" po pitanju postupka protiv HNS-a nije navela sve detalje u zvaničnom saopštenju za javnost.

Ipak, navedeno je da je sporan snimak sa proslave iz jednog zagrebačkog kafića na kome se jasno vidi da defanzivac Dejan Lovren sa vezistom Marcelom Brozovićem uzvikuje parolu "Za dom spremni" i peva šovinističke pesme Marka Perkovića Tompsona.

 

 

Tim povodom, štoper koji se ove zime vratio u Lion pokušao je da se odbrani rečima da se radi o "domoljubnim pesmama", a zbog svog ponašanja našao se na udaru javnosti u Francuskoj.

HNS se zbog svega toga suočava sa potencijalnom kaznom, a nije jedini. 

FIFA je zbog diskriminacije kaznila Fudbalski savez Meksika sa 100.000, naš FSS sa 50.000 i Fudbalski savez Ekvadora sa 20.000 švajcarskih franaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Boban

14.01.2023 11:57

Šta očekivati od onih kome se daleki pretci ne znaju a bliži su nacisti. I oni su nama zapad i Europa. E Srbijo jadna si ako tamo želiš.