ZA NAS SI BOLJI OD PELEA: Dirljivo pismo Sampdorije posvećeno Vijaliju!

Autor:

Sport

06.01.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vijali je svakako bio jedna od najvećih legendi kluba iz Đenove.

ZA NAS SI BOLJI OD PELEA: Dirljivo pismo Sampdorije posvećeno Vijaliju!

Foto: Instagram/Printscreen/sampdoria

Đanluka Vijali

Čitav fudbalski svet ostao je zavijen u crno, nakon saznanja da nas je napustio legendarni italijanski fudbaler i trener Đanluka Vijali, koji je preminuo posle duge borbe sa rakom pankreasa.

Mnogo je onih koji se opraštaju od legende fudbala na "Čizmi", a među njima je i Sampdorija, koja se dirljivim pismom oprostila od svog nekadašnjeg golgetera.

- Već postoje oni koji te zamišljaju između Paola Mantovanija i Vujadina Boškova, srećni što te ponovo grle, ali podjednako zadivljeni što te ponovo vide tako brzo. Da, prerano. Kažu da nikada niste spremni da se oprostite od saputnika i, nažalost, to je istina. Tvoj saputnik – kako si odlučio da ga nazoveš – naterao te je da izađeš iz voza u 58, neslavno ugrabivši kartu za nove horizonte i ciljeve. Ulaznica za život koja je, ipak, vredela malo za sve navijače Sampdorije - navodi se na početku saopštenja FK Sampdorija.

Foto: Tanjug/AP

Đanluka Vijali je bio jedan od najboljih napadača Italije

Zatim, navodi se i da je Vijali jedan od najvećih heroja ovog kluba.

- Zajedno smo prešli dug put, odrastali i tragali, pobeđivali i sanjali. Stigao si mali dečače, pozdravljamo te čoveče. Pamtićemo te kao dečaka i nemilosrdnog centarfora, jer su junaci svi mladi i lepi, a ti si od tog leta 1984. naš heroj. Jak i lep, sa onim brojem 9 odštampanim na poleđini i italijanskom zastavom ušivenom na srcu. Najjači vođa Sampdorije, uparen napred sa vašim blizancem Bobijem Golom. U tri reči: jedan od nas.

Za kraj, u pismu se navodi i da je Vijali za njih bio veći od Pelea.

- Nećemo zaboraviti tvoj 141 gol, tvoje udarce iznad glave, tvoje košulje od kašmira, tvoju minđušu, tvoju platinasto plavu kosu, tvoju Ultras bombarder. Toliko si nam dao, mi smo ti dali toliko: da, bila je to ljubav, recipročna, beskonačna. Ljubav koja neće umreti danas sa tobom. Nastavićemo da te volimo i obožavamo jer si – kao što dobro znaš– bolji od Pelea. I zato što je, uprkos svemu, našoj lepoj sezoni suđeno da se nikada ne završi. I dalje će da sija na onom nebu zaokruženom plavom na kojoj si se ti, Luka, zauvek potpisao. "Za koga?". "Za nas!"- stoji u oproštajnom pismu Sampdorije.

Đanluka Vijali je danas preminuo u 58. godini života, a u karijeri je nosio dres Kremonezea, Sampdorije, Juventusa i Čelsija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading