ENGLESKA SE KLANJA MITROVIĆU! Niko kao Srbin - ovo je IMPRESIVNO!

Autor:

Sport

04.01.2023

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Fulama blista na Ostrvu.

ENGLESKA SE KLANJA MITROVIĆU! Niko kao Srbin - ovo je IMPRESIVNO!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović

"Mitro's on fire, your defence is terrified", stihovi su pesme koja se često može čuti sa tribina stadiona u Premijer ligi.

Aleksandar Mitrović blista u dresu Fulama, pa je tako protiv Lestera uspeo da postigne i 11 gol u sezoni i da donese pobedu svom timu (1:0).

Svi su već navikli na Mitrovićeve golove, a jedan podatak je posebno impresivan - naš reprezentativac najefikasniji je igrač ostrvskog fudbala u top četiri lige Engleske u periodu od sezone 2021/22. Kada se obuhvate cela prošla i trenutna sezona, Mitrović je daleko ispred svih sa čak 54 gola u 59 utakmica! 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović u dresu Fulama

 

Kada se pogledaju top četiri lige Engleske, iza Mitrovića je Vil Kin sa 35 golova iz 69 mečeva, odnosno Ros Stjuart sa 35 pogodaka iz devet mečeva manje. Od premijerligaških asova, Kejn i Salah imaju po 30 golova u poslednje dve sezone, ali je gotovo sigurno da će ove godine Erling Haland sve njih uspeti da prestigne.

Mitrović je 54 gola dao iz 266 šuteva, a impresivno je kako se snalazi u protivničkih pet metara odakle je najviše puta pogađao mrežu.

Fulam se trenutno nalazi u gornjem domu Premijer lige i zauzima sedmo mesto sa 28 bodova, isto koliko ima i Liverpul, a samo dva manje od Totenhema. Fulam je postigao ukupno 30 golova, tako da je Mitrović dao više od trećine svih pogodaka londonskog tima. Takođe, još dva je namestio tako da je učestvovao u skoro polovini golova ekipe iz Londona u Premijer ligi ove sezone. Zaista impresivno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading