Rikardo Gomeš NAJBOLJI u Africi, a RAME UZ RAME sa Mesijem i Kejnom!

Autor:

Sport

29.12.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran učinak centarfora Partizana.

Rikardo Gomeš NAJBOLJI u Africi, a RAME UZ RAME sa Mesijem i Kejnom!

Foto: Starsport

Fudbaler Partizana, Rikardo Gomeš, našao je mesto u probranom društvu.

Rikardo je u kalendarskoj 2022. godini uspeo da se upiše u strelce 35 puta i na taj način našao je mesto među najboljih deset golgetera planete.

Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš

 

Neprikosloven je Kilijan Mbape koji je kombinovano za Pari Sen Žermen i reprezentaciju Francuske postigao čak 56 pogodaka. Njemu za vrat diše Erling Haland koji je postigao 45 golova i na taj način poneo titulu drugog strelca planete.

Prema zvaničnoj statistici UEFA, Robert Levandovski godinu završava kao treći sa 42 gola, a prate ga Medi Taremi i Kristofer Nkunku – postigli su po 37 pogodaka.

Polako, ali sigurno došli smo i do Rikarda Gomeša. On se nalazi na šestom mestu zajedno sa Lionelom Mesijem i Harijem Kejnom i svi oni dali su po 35 golova. Zanimljivo je da je Rikardo Gomeš sve pogotke postigao za klub, dok su Mesi i Kejn pogađali i u dresovima PSŽ-a i Totenhema, odnosno Argentine i Engleske.

 

 

Takođe, Rikardo Gomeš je najbolji strelac Afrike i iza sebe je ostavio čak Sadija Manea koji je postigao dva gola manje. Rikardu u leđa gledaju i Amal Pelegrino iz Bode Glimta (34 gola), Nejmar (32), Karim Benzema (31) i Visam Ben Jeder (30).

U dresu Partizana Rikardo Gomeš odigrao je ukupno 133 utakmice na kojima je postigao 83 gola, a namestio ih je još 18. U crno-belom dresu osvojio je jedan Kup naše zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading