KRAJ SAGE: Srpski reprezentativac NAPUSTIO Lacio!

Autor:

Sport

28.12.2022

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lacio će u drugi deo sezone krenuti bez srpskog igrača.

KRAJ SAGE: Srpski reprezentativac NAPUSTIO Lacio!

Foto: Tanjug/AP

Sergej Milinković Savić i Felipe Anderson

Dimitrije Kamenović, mladi srpski štoper, napustio je Lacio, odnosno otišao je na šestomesečnu pozajmicu, pošto će drugi deo sezone provesti u ekipi Sparte iz Praga.

Bivši član Čukaričkog do kraja sezone igraće na pozajmici u praškoj Sparti, uz opciju otkupa, javlja pouzdani novinar Nikolo Šira. Ukoliko Kamenović bude zadovoljio na Letni, stadionu na kom Sparta igra, češki velikan će imati pravo da ga na leto otkupi za 2,5 miliona evra, što je za pola miliona evra manje u odnosu na ono koliko su ga Rimljani platili Čukaričkom prilikom transfera na leto 2021. godine.

Ipak, Kamenović od tada nije uspeo da se nametne. Odigrao je samo jedno poluvreme i to prošlog maja u remiju sa Veronom (3:3) kada je zamenio Luisa Felipea. Poslednji nastup u dresu ekipe iz Rima imao je na prijateljskoj utakmici protiv Hatajspora, koju su Italijani dobili sa 5:2.


Kamenović je ime stekao u Čukaričkom, gde je tri godine igrao za prvi tim, pre nego što je prešao u Lacio. Ipak, tamo se nije snašao, a s obzirom da ima 22 godine i da su mu minuti jako potrebni, Kamenović će drugi deo sezone provesti u Češkoj.

 

Dimitrije Kamenović i dalje nije debitovao za A tim reprezentacije Srbije, ali je prošao sve mlađe kategorije. Upisao je osam nastupa za reprezentaciju do 17 godina, šest za reprezentaciju do 19 godina, a ima i 12 nastupa za U21 tim. Uspeo je da postigne i dva pogotka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading