ZVEZDA SPREMA TIM ZA LIGU ŠAMPIONA: Povratnici vode crveno-bele u elitu

Autor:

Sport

25.12.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak osmorica fudbalera kojima je to drugi mandat na "Marakani" su trenutno u klubu.

ZVEZDA SPREMA TIM ZA LIGU ŠAMPIONA: Povratnici vode crveno-bele u elitu

Foto: Starsport

Prvo pa bomba! Crvena zvezda je u petak predstavila premijerno zimsko pojačanje, a u pitanju je Uroš Spajić.

Povremeni reprezentativac Srbije je tako postao osmi povratnik koji trenutno nosi crveno-beli dres.

Iskusni 29-godišnji štoper je karijeru započeo upravo na "Marakani", gde je posle prekomande iz omladinskog pogona u prvi tim sakupio 19 utakmica za voljeni klub.

Ipak, kako pre devet i po godina u Ljutice Bogdana nisu cvetale ruže i finansijska situacija je bila loša, Spajić je prodat Tuluzu čim je stigla zadovoljavajuća ponuda od milion i po evra.

Od tada je Zvezdino dete do povratka na Topčidersko brdo igralo za pomenuti francuski tim, Anderleht, Krasnodar, Fejenord i Kasimpašu, a od proleća naredne godine će biti poslednji bedem pred golom Milana Borjana.

U međuvremenu je sakupio i 20 nastupa za reprezentaciju Srbije, a kod selektora Dragana Stojkovića Piksija se ustalio u startnoj postavi "Orlova". Međutim, povreda ligamenata desnog kolena ga je odvojila od terena u prethodnih osam meseci, pa iz tog razloga nije putovao na Svetsko prvenstvo u Katar.

Povratnici su recept za uspeh

Osim Spajića, šef stručnog štaba Crvene zvezde Miloš Milojević će na raspolaganju imati još sedmoricu povratnika.

U poslednje dve i po godine su na stadion "Rajko Mitić" posle izleta u inostranstvu ponovo stigli redom Aleksandar Katai, Gelor Kanga, Slavoljub Srnić, Nenad Krstičić, Aleksandar Pešić, Nemanja Milunović i Srđan Mijailović.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdini povratnici Aleksandar Katai, Aleksandar Pešić i u pozadini Gelor Kanga

Sve su to fudbaleri koji osećaju klub, svesni su težine dresa, ali su i naviknuti na pritisak igranja za Zvezdu, pa te stvari njih osmoricu čine okosnicom ekipe koja je spremna za velika dela.

Zvezda želi da vrati još jednog asa

Aktuelni prvak Srbije je na dobrom putu da odbrani titulu, pošto na polusezoni ima deset bodova više od Partizana, a pehar u Superligi ove sezone donosi i direktno učešće u Ligi šampiona na jesen 2023. godine.

Republika

Foto: Starsport

Liga šampiona na "Marakani"

Zbog toga, crveno-beli već prave ekipu koja bi mogla da se nosi sa "aždajama" u elitnom takmičenju, a na radaru ljudi sa "Marakane" nalazi je još jedan potencijalni povratnik.

U pitanju je Nemanja Maksimović. Reprezentativac Srbije je prošao sve mlađe kategorije Crvene zvezde, ali nije stigao do prvog tima, pa bi sada 27-godišnji vezista mogao da ostvarni dečački san. Da bi se to dogodilo, crveno-beli moraju da se isprse, jer zlatni "Orlić" sa Novog Zelanda ima ugovor sa Hetafeom na još godinu i po dana, a po specijalizovanom "Transfermarktu" vredi 10.000.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading