OLGA JE UBIJENA, A LEKARU SAMO GODINU I PO DANA DRUŠTVENO-KORISNOG RADA: Roditelji medicinske sestre će ga tužiti, iako on tvrdi jednu stvar!

Autor:

Svet

24.12.2022

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekar je osuđen, ali kazna koju je dobio za ubistvo medicinske sestre Olge Skljarove mnogima se nije svidela.

OLGA JE UBIJENA, A LEKARU SAMO GODINU I PO DANA DRUŠTVENO-KORISNOG RADA: Roditelji medicinske sestre će ga tužiti, iako on tvrdi jednu stvar!

Foto: Printscreen/Facebook

Ubijena medicinska sestra Olga Skljarova

U Jekaterinburgu je osuđen 36-godišnji nefrolog Aleksej Spirin. Proglašen je krivim za izazivanje smrti iz nehata 25-godišnje medicinske sestre Olge Skljarove.

Uveče 20. avgusta, kada su svi slavili Dan grada, medicinska sestra i lekar su bili na zajedničkoj proslavi u društvu zajedničkih prijatelja u Ulici Akademika Semihatova.

Olga i Aleksej su izašli na balkon gde je devojka želela da sedne na ogradu. Prema istražiteljima, Spirin je pokušao da pomogne Olgi da je podigne.

Ali nije dobro procenio svoju snagu i slučajno je gurnuo devojku.

- Osuđeni je bio svestan da se nalaze na velikoj nadmorskoj visini, zbog konzumacije alkohola poremećena je bila i njihova koordinacija kretanja - saopštilo je tužilaštvo u Sverdlovsku.

Aleksej Spirin je dobio godinu i po dana društveno-korisnog rada. Takođe, 10 odsto njegove plate biće odbijeno od prihoda države. Pored toga, sud je odobrio građansku tužbu Olginih roditelja da povrate više od 520 hiljada rubalja od lekara.

Ubistvo iz nehata u krivičnom pravu označava ubistvo, odnosno čin prilikom koga počinitelj nije imao predumišljaj - odnosno nameru - ali koji je za posledicu imao protivpravno lišavanje života nekog lica. Ubistvo iz nehata mora da ima karakteristike koje izvršitelja, u skladu s pravnim propisima čine krivično odgovornim.

Ubistvo iz nehata se, u zavisnosti od okolnosti i kazneng prava neke države, može izvršiti činjenjem i nečinjenjem. Radnje koje u sebi imaju element ubistva na mah se često ne tretiraju kao ubistvo iz nehata nego kao kvalifikovani oblici drugih krivičnih dela, npr. teške telesne povrede ili podmetanje požara sa smrtnom posledicom.

Ubistvo iz nehata se po pravilu kažnjava blaže od ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading