UŽASNE VESTI IZ BOLNICE: Pele kritično, jedan detalj sluti na NAJGORE!

Autor:

Sport

23.12.2022

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Brazilac vodi veliku borbu sa rakom.

UŽASNE VESTI IZ BOLNICE: Pele kritično, jedan detalj sluti na NAJGORE!

Foto: Tanjug/AP

Legendarni Pele

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji ove igre, Brazilac Pele, nalazi se u bolnici zbog raka debelog creva čije lečenje oteževa disfunkcija jedinog preostalog bubrega i srca.

Prema poslednjim informacijama koje dolaze iz bolnice "Albert Ajnštajn" situacija je daleko od idealne.

Čak naprotiv, Pele se nalazi u velikom problemu i izvesno je da će božićne i novogodišnje praznike provesti u bolničkom krevetu, a da mu prava borba za život tek predstoji. 

Njegova ćerka otkrila je da je situacija jako kritična, a Pele čak ne može ni da govori. Jedan detalj posebno brine - brazilski mediji spekulišu kako je mnogobrojna rodbina što živi po svetu počela da se okuplja u domovini jer želi da se oprosti sa Kraljem fudbala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako su svi oko njega svesni veoma delikatnog stanja, navodno je počelo da se govori i o tome kako bi trebalo da izgleda opštenarodni oproštaj u Brazilu. Plan je da se prvo održi intimno bdenje za uži krug familije, nakon čega će za narod biti otvoren stadion Santosa.

Pele je pre dve godine operisao rak debelog creva, a od tada je krenula njegova borba za život.

Tokom igračke karijere nastupao je samo za dva kluba. U Santosu je proveo najveći deo karijere i na 636 utakmica postigao je 618 golova. Sam finiš fudbalske karijere proveo je u Sjedinjenim Američkim Državama gde je igrao za Njujork Kosmos i na 64 meča dao je 37 golova.

Sa reprezentacijom Brazila, za koju je nastupao 92 puta i postigao 77 golova, osvojio je tri Svetska prvenstva - 1958, 1962. i 1970. godine. I dalje se vodi polemika da li je baš Pele najbolji fudbaler u istoriji. Bilo da jeste ili da nije jedno je sigurno - obeležio je ovu igru za sva vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading