VREME JE ZA NOVO POGLAVLJE U KARIJERI: Ljubimac Grobara dobija pojačanje iz Premijer lige (FOTO)

Autor:

Sport

21.12.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz hladne Engleske u sunčanu Španiju.

VREME JE ZA NOVO POGLAVLJE U KARIJERI: Ljubimac Grobara dobija pojačanje iz Premijer lige (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Zimski prelazni rok još nije ni počeo, a Atletiko uveliko kuje planove za leto. Madridska Marka piše da su Jorgandžije na korak od prvog pojačanja za narednu sezonu. Radi se o Čaglaru Sojundžuu, štoperu Lestera koji bi na "Vanda Metropolitano" mogao da stigne bez obeštećenja.

 

 

Sojundžu je na King Pauer stigao iz Frajburga pre četiri i po godine za 21.000.000 evra. Prve sezone priliku je dobijao na kašičicu, ali se već naredne ustalio u startnoj postavi, učinivši da se ne oseti odlazak Harija Megvajera iz kluba. Iz sezone u sezonu igrao je sve bolje i postajao sve cenjeniji na Ostrvo. Međutim, za kratko vreme prešao je put od ljubimca navijača do zaboravljenog čoveka. 

Pokvarili su se odnosi između Brendana Rodžersa i Čaglara Sojundžua, severnoirski menadžer ove sezone u srcu odbrane preferira Danijela Amartija kojem štoperska pozicija i nije prirodna, dok je 26-godišnji Turčin odigrao samo jednu utakmicu u Premijer ligi.

Razlog za tako malu minutažu navodno je odluka da ne produži ugovor sa Lesterom. Aktuelni mu ističe na leto i Čaglar želi u ambiciozniju sredinu što će po svemu sudeći iskoristiti Atletiko i na leto ga dovesti za džabe.

Navodi Marka da je moguć scenario u kojem bi Sojundžu stigao već u januaru za simboličnu sumu, kao što je Reinildo prošle zime iz Lila. Atletiko bi eventualnim transferom doveo izuzetno snažnog štopera koji bi mogao da pomogne Stefanu Saviću i Hose Mariji Himenezu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading