OVO MALO KO ZNA: Evo kako je Miha dobio čuveni nadimak "Barbika"!

Autor:

Sport

20.12.2022

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je za sve zaslužna.

OVO MALO KO ZNA: Evo kako je Miha dobio čuveni nadimak "Barbika"!

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

Legendarni Siniša Mihajlović prerano je preminuo u 54. godini života.

Poslednjih dana pišu se mnogi tekstovi, ponovo se gledaju brojni snimci, te nadiru mnoga sećanja na neponovljivog asa iz Borovog sela.

Miha je tokom svog boravka u Crvenoj zvezdi bi poznat po upečatljivom nadimku.

Naime, svi su ga zvali "Barbika" i to zahvaljujući čuvenoj sekretarici tadašnjeg direktora srpskog velikana Vladimira Cvetkovića, Silviji Glišić.

Mihajlović je svojevremeno, kada je postao selektor reprezentacije Srbije otkrio kako je dobio nadimak Barbika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

- Standardno sam igrao, postizao i poneki pogodak. Međutim, nakon što smo eliminisali Dinamo iz Drezdena, a pogotovo nakon pogotka koji sam dao Bajernu iz Minhena, dva minuta pred kraj meča, čime je Zvezda postala finalista Kupa šampiona, moja popularnost je porasla kod delija. Sada, nakon završene fudbalske karijere, smatram da mi je to najvažniji gol, jer da ga nije bilo, Zvezda ne bi igrala u finalu niti bi bila prvak Evrope i planete. Sekretarica kluba Silva Glišić zbog duge kose i osmeha nazvala me je Barbika, a tako su me dugo i ostali zvali iz milja. A tek kada smo postali šampioni Evrope, pobedivši Olimpik iz Marselja u Bariju, a potom pobedom nad Kolo-Kolom iz Čilea u Tokiju osvojili smo i Interkontinentalni kup i postali klupski prvaci planete. Postao sam, kao i svi ostali prvotimci Zvezde, opšteprihvaćen junak i miljenik, ne samo delija, već cele nacije! Rečju, godinu i po dana provedenih u Zvezdi su do sada najlepši deo mog života - ispričao je tada Miha.

Legendarna Silva je preminula nešto više od mesec dana pre svog Mihe, a sigurni smo da njih dvoje na nekom lepšem mestu evociraju uspomene iz slavnih dana Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading