SRBIJA I SVET TUGUJU ZA SINIŠOM: Patrijarh Porfirije ide u Rim na Mihajlovićevu sahranu

Autor:

Sport

17.12.2022

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin će počivati u prestonici Italije.

SRBIJA I SVET TUGUJU ZA SINIŠOM: Patrijarh Porfirije ide u Rim na Mihajlovićevu sahranu

Foto: Tanjug/Tara Radovanović/Profimedia

Legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je posle i duge i teške bolesti u 54. godini života. Juče se od njega oprostio Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, koji će se naći i u Rimu u ponedeljak na sahrani.

- Sa velikim bolom u srcu primio sam tužnu vest da se danas u Gospodu upokojio naš proslavljeni fudbalski virtuoz, čarobni, temperamentni trener mnogih znamenitih klubova i selektor reprezentacije Srbije - naveo je patrijarh Porfirije.

Početak sahrane zakazan je za 11 časova u baziliki Santa Maria degli Angeli e dei Martiri", a očekuje se ogroman broj ljudi koji će iz celog sveta doći da odaju počast velikanu fudbalske igre. Kako prenose italijanski mediji, opština Rim radi na pripremi grobnog mesta na groblju "Kampidoljo" gde će počivati proslavljeni fudbaler. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-belih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, leta 1992, počinje da igra na poziciji "levog beka". Dve godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je "libero". Sledi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.

Za našu reprezentaciju odigrao je 63 utakmice, a uspeo je 10 puta da se upiše u strelce. Gotovo celu trenersku karijeru proveo je u Italiji. Trenirao je ekipe kao što su Inter, Bolonja, Katanija, Fiorentina, Sampdorija, Milan, Torino i na kraju Bolonja sa kojom se prilično burno razišao. Takođe, u periodu od 2012. do 2013. godine bio je selektor reprezentacije Srbije, a 2018. godine je imao kratak izlet u Portugal kada je bio trener Sportinga iz Lisabona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading