"Kralj strelaca" POSTAJE SRBIN!

Autor:

Sport

17.11.2022

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provereni golgeter dobija naš pasoš.

"Kralj strelaca" POSTAJE SRBIN!

Foto: youtube.com/printscreen

Zastava Srbije

Godinama unazad Rikardo Gomeš je na vrhu liste strelaca Mozzart Bet Superlige Srbije, a u narednu godinu ući će kao domaći fudbaler.

Naime, napadač Partizana, koji deli prvo mesto na listi strelaca sa Milanom Bojovićem (obojica postigli po 11 golova), ušao je u završnu proceduru za dobijanje srpskog pasoša i u narednim danima će i zvanično postati Srbin.

Ovo će u velikoj meri olakšati posao crno-belima pred zimski prelazni rok, jer će se automatski osloboditi mesto za novog stranca pošto će se Rikardo ubuduće tretirati kao domaći fudbaler, te su ovo odlične vesti i za Partizan i za reprezentativca Zelenortskih ostrva.

Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš

 

Rikardo je uz 11 golova u prvenstvu, postigao još osam golova u Evropi, a za svoju reprezentaciju ne igra ove sezone zbog sukoba sa selektorom.

Tokom karijere za tim iz Humske odigrao je ukupno 132 utakmice na kojima je dao 83 gola i na to dodao još 18 asistencija. Bio je najbolji strelac prošle sezone sa 29 gola, a osvojio je i jedan Kup u sezoni 2018/19.

Osim Partizana, nosio je dresove lokalnog kluba Batuke, zatim portugalske Vizele, Vitorije iz Gimaraeša i Nacionala, zatim Šarjaha i Itihada iz Emirata, kao i turskog Erzurumspora.

U dresu Zelenortskih ostrva igrao je 14 puta i postigao je četiri gola.

Najviše golova tokom karijere dao je Radničkom iz Niša (sedam), a po šest ih je dao Voždovcu, Mladosti iz Lučana i Proleteru iz Novog Sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading