NEKI TO VOLE U 90. MINUTU: Zvezdi se osladili golovi u završnici (VIDEO)

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

15.11.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli protiv Radnika treći put ove sezone u finišu rušili rivale. Prethodno padali niški Radnički i Novi Pazar.

NEKI TO VOLE U 90. MINUTU: Zvezdi se osladili golovi u završnici (VIDEO)

Foto: Starsport

Aleksandar Katai i Mirko Ivanić

Neki to vole... u 90. minutu! Modifikovani naslov čuvenog filma s Merilin Monro, ali u režiji Crvene zvezde, osladio se fudbalerima srpskog prvaka pošto su u tri navrata ove sezone u završnici utakmica rešavali pitanje pobednika.

Poslednji u nizu mečeva za infarkt crveno-beli su odigrali u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata u Superligi, protiv Radnika u Surdulici (1:2). Apsolutni junak trijumfa bio je Aleksandar Katai, koji je pobedonosni pogodak timu doneo u trećem minutu sudijske nadoknade, za delirijum na delu tribina s delijama.

PEŠIĆ JUNAK

No, retrospektiva prethodnih 19. kola domaćeg prvenstva govori da njegov imenjak Aleksandar Pešić preti da mu pomuti slavu i skine oreol heroja. Zašto? Pa jer je golovima u finišu doneo Zvezdi trijumfe na teškim gostovanjima i ukupno šest bodova na tabeli Superlige Srbije. Napadač iz Niša nedavno je presudio klubu iz rodnog grada pošto je u sedmom minutu zaustavnog vremena, u derbiju 16. kola između Radničkog i Crvene zvezde na Čairu, pogodio za 1:2. Pešiću je inače to bio drugi gol na meču. Delije su ga dizale u nebesa i nakon gostovanja u Raškoj oblasti. Dotad visoko plasirani Novi Pazar dočekao je najbolji tim u zemlji i odolevao sve do poslednjih nekoliko minuta. Zapravo, ispustio je ceo plen pošto je od šestog vodio sa 1:0. Rodić je doneo gostima iz Beograda izjednačenje da bi Pešić u 89. crveno-belima doneo tri boda i veliki trijumf u 11. rundi.

TRAGEDIJA PAVKOVA

Kangva je u Kupu u 90. potvrdio trijumf protiv Mačve (2:0), a rak-rana kluba s Marakane u tekućoj sezoni svakako je autogol Milana Pavkova protiv Makabija (2:2), koji je Zvezdu u sudijskoj nadoknadi ostavio bez plasmana u Ligu šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading