Nemanja Vidić ISTERAO Muslina iz svlačionice! Kapiten REAGOVAO, Zvezda OSVOJILA TITULU!

Autor:

Sport

10.11.2022

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neispričana priča sa početka karijere legendarnog defanzivca.

Nemanja Vidić ISTERAO Muslina iz svlačionice! Kapiten REAGOVAO, Zvezda OSVOJILA TITULU!

Foto: Starsport

Nemanja Vidić u dresu Crvene zvezde

Nemanja Vidić sinonim je za vođu i kapitena.

Još kao veoma mlad pokazao je liderske sposobnosti pa je već sa 22 godine nosio traku Crvene zvezde.

U kapitenskoj sezoni Vidića Zvezda je stigla do titule, ali je moglo da bude dosta drugačije da defanzivac nije reagovao kada je to bilo najpotrebnije. Neispričanu priču i jako zanimljivu anegdotu iz sezone 2003/04. u podkastu "Alesto" kod Aleksandra Stojanovića otkrio je Aleksandar Janković, pomoćnik Slavoljuba Muslina u timu sa Marakane pomenute sezone.

- To je negde u mojoj glavi merna jedinica karaktera. To je situacija koja je nama prelomila prvenstva. Bodovna razlika u odnosu na Partizan je krenula da se topi i mi smo došli na plus tri u odnosu na Partizan, igrali smo kod kuće protiv Obilića i sledeće kolo je bilo protiv Partizana na JNA - počeo je Janković, pa nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Vidić i Pjer Boja

- Priroda povrede je bIla takva da je zahtevala pažnju i mirovanje i nikakav rizik jer posledice bi mogle da budu ozbiljne i on se u jednom momentu pojavio u svlačionici i zamolio je mene i šefa da održi sastanak sa ekipom dan pred utakmicu i zamolio nas je da izađemo napolje. Došao je u civilu, obratio se igračima i rekao ja sam došao da igram.

Od tada - niko nije smeo da pomisli na povredu!

- Pošto smo imali nekoliko tih povređenih ili polupovređenih on je došao i rekao ja sam došao da igram i ti ćeš igrati i ti, i ti, i ti i nema povređenih, da znate da povređenih danas više nema - otkrio je Janković reči Nemanje Vidića.

Republika

Foto: Starsport

Milan Stojanoski i Nemanja Vidić

Na narednom meču protiv Obilića je tek usledila drama.

- Onda smo se dogovorili sledeći dan protiv Obilića u nekom trenutku da signal i izađe napolje. Međutim bilo je 0:0 i 0:0, on nije hteo da odustane i 60. i 70. minut i u nekom momentu smo dali gol, Marko Perović je dao gol za 1:0. Mi pogledamo u njega, on kaže sve ok. Kaže - ne. Dok se to nije prelomilo, mi u njega, vidiš već da mu teže ide. Žigić daje za 2:0 i u jednom momentu ne želi da izađe i na kraju pada od klizećeg starta i ostaje ukočen. Izneli su ga tako sa terena u grču celog tela i ta utakmica je završena rezultatom 2:0. Kao produžetak toga došao je derbi 0:0 sa Partizanom i titula - ispričao je Aleksandar Janković.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading