DRUGI NAJBOLJI IGRAČ SVETA PROPUŠTA SP: Sadio Mane ne putuje u Katar zbog POVREDE!

Autor:

Sport

09.11.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je i zvanično, najboljeg igrača Senegala nećemo gledati na Mundijalu.

DRUGI NAJBOLJI IGRAČ SVETA PROPUŠTA SP: Sadio Mane ne putuje u Katar zbog POVREDE!

Foto: Tanjug/AP

Sadio Mane

Sadio Mane, najbolji fudbaler Senegala i jedan od najboljih igrača sveta, propustiće Svetsko prvenstvo u Kataru, prenosi francuski "L'ekip".

Senegalski reprezentativac je doživeo povredu na sinoćnjoj utakmici protiv ekipe Verdera, koju je Bajern Minhen rešio u svoju korist sa 6:1, a Maneu je nastradalo koleno, zbog čega su se odmah uplašili navijači minhenskog kluba, ali i svi Senegalci.

Ono zbog čega su strahovali, sada se pokazalo kao istinito, pa će Sadio Mane, koji je završio kao drugi u izboru za najnoljeg igrača 2022. godine, propustiti Mundijal zbog povrede kolena.

Foto: Tanjug/AP

Mane je upisao šest golova i tri asistencije za Bavarce

Ovo je veliki udarac za afričku selekciju, koja će sada morati da menja ceo sistem igre, na samo desetak dana do početka najveće fudbalske smotre. Mane je svakako neizostavan član, a i bez dileme najbolji igrač reprezentacije, a svoju selekciju je predvodio ove godine do titule na Kupu afričkih nacija, kada su Senegalci savladali Egipat u finalu. Preko iste reprezentacije su u baražu i izborili plasman na predstojeće prevenstvo.

Senegalci su, može se reći, imali sreće sa grupom, ali će ih ovaj izostanak definitivno poremetiti, pa je pitanje kako će izgledati na turniru u azijskoj zemlji.

Svetsko prvenstvo počinje 20. novembra, utakmicom između domaćeg Katara i selekcije Ekvadora, dok će Senegal na prvenstvu prvi meč odigrati dan kasnije, kada će odmeriti snage sa ekipom Holandije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading