RASIZAM U ITALIJI! Edina Džeka SRAMNO VREĐALI kao Dušana Vlahovića! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.11.2022

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće pokrenut hitan postupak zbog ovog događaja.

RASIZAM U ITALIJI! Edina Džeka SRAMNO VREĐALI kao Dušana Vlahovića! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Edin Džeko

Juventus je u derbiju 13. kola Serije A savladao Inter sa 2:0 golovima Adrijena Rabioa i Nikole Fađolija, a utakmica je dospela u centar pažnje javnosti zbog rasističkih uvreda upućenih Edinu Džeku.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta za "nero-azure", a sa tribina stadiona u Torinu pretrpeo je salve uvreda.

Jedan od navijača Juventusa objavio je video na kojem se vidi kako se Džeko okrenuo prema njihovoj tribini dok su mu skandirali "cigane, cigane" i uhvatio se za međunožje što je izazvalo dodatni bes navijača.

 

 

Pokrenut je hitan disciplinski postupak, a za očekivati je da će Juventus biti kažnjen zbog ovakvih poteza, a kaznu će verovatno dobiti i Edin Džeko. Ovo je drugi put da Džeko trpi ovakve uvrede, a prethodno je zbog ispada svojih navijača kažnjena Atalanta sa 10.000 evra.

Zanimljivo je da je slične uvrede doživeo i Dušan Vlahović. Srbina su na isti način vređali navijači Fiorentine kada je sa svojim novim klubom Juventusom gostovao u Firenci. Takođe, Vlahovića su na isti način vređali i navijači Atalante. 

Džeko je ove sezone odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima za Inter, postigao je šest pogodaka, a namestio ih je još tri. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupao je 126 puta i u 64 navrata tresao je protivničke mreže. U Inter je stigao iz Rome u avgustu 2021. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading