PARTIZAN SPASAO ČAST SRPSKOG FUDBALA: Crno-beli preživeli TRILER protiv Čeha i obezbedili evropsko proleće! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

03.11.2022

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana uspeli su da obezbede evropsko proleće!

PARTIZAN SPASAO ČAST SRPSKOG FUDBALA: Crno-beli preživeli TRILER protiv Čeha i obezbedili evropsko proleće! (VIDEO, FOTO)

Foto: Starsport

Crno-beli su plasman u plej-of za nokaut fazu najmlađeg evropskog takmičenja obezbedili remijem protiv Slovackog u Humskoj - 1:1 (1:0).

"Parni valjak" če igrati 1/16 finala LK, pošto su Keln i Nica takođe remizirali u Nemačkoj, ali sa 2:2. Srpski predstavnik je, na taj način, zauzeo poziciju broj 2 na tabeli grupe D, dok će direktno u osminu finala klub sa "Rivijere".

Susret u Humskoj odigran je pred velikim brojem dece, koja su zdušno bodrila svoj voljeni tim i pomogla mu da prezimi u Evropi. Viceprvak Srbije poveo je u 41. minutu golom Natha iz penala, a poravnao je Tomič u 73, posle "karambola" u kaznenom prostoru domaćina.

Ipak, Partizan je uspeo da sačuva bod i ispuni ovosezonski cilj, a ko su mu potencijalni rivali na prvom eliminacionom koraku možete pogledati OVDE.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan - Slovacko 1:1 (1:0) /Natho p. 41 - Tomič 73/

Kraj utakmice - remi Partizana i Slovackog!

94. minut - Saničanin je zamenio Natha.

90. minut - Pet minuta sudijske nadoknade.

89. minut - Nove izmene, u igri su Baždar i Lutovac, a van terena su Rikardo i Menig.

88. minut - Enguen je odbranio šut Rikarda, žuti karton je dobio Traore zbog prekršaja kojim je sprečio kontru Čeha.

87. minut - Šašinka je zamenio Kohuta.

84. minut - Tomič je šutirao preko gola iz veoma povoljne pozicije - sreća uz Partizan!

81. minut - Četvrta izmena u redovima Slovackog. Juroška je zamenio Holcera.

80. minut - Filipović je oprobao udarac sa velike udaljenosti, lopta je otišla daleko preko Enguenovog gola.

73. minut - Hladan tuš u Humskoj - izjednačenje! Tomič je šutirao nakon što je Popović izboksovao loptu, ona je na putu ka mreži zakačila Mihalika - 1:1!

72. minut - Pavlović menja povređenog Belića, jasna je namera Gordana Petrića da drugim pogotkom reši pitanje pobednika.

70. minut - Rezervista Mihalik je očajno zahvatio loptu pred golom Popovića, pa je propuštena ogromna prilika da Slovačko dođe do poravnanja rezultata.

Republika

Foto: Starsport

Nathov penal napravio razliku za sada

66. minut - Korner je izveo Natho, Vujačić je nadskočio Šimka, ali je šutirao pokraj stative.

62. minut - Trener češkog predstavnika Švedik pokušao je da trostrukom izmenom razmrda svoje izabranike koji gube u Humskoj od 41. minuta i penala koji je u gol pretvorio Natho.

61. minut - Previše je komplikovao Rikardo pred golom Slovackog, odbrana protivnika ga je stigla i izblokirala, propalo je odlično proigravanje Natha.

59. minut - Gotovo ništa se ne dešava u Humskoj, igra se uglavnom između dva šesnaesterca.

52. minut - Gužva se stvorila pred golom Partizana posle centaršuta iz kornera, lopta je usput kačila i Filipovića, ali je Popović maestralnom reakcijom sprečio izjednačenje!

Republika

Foto: Starsport

Česi bolje otvorili drugo poluvreme

51. minut - Udarac Kohuta izblokirao je Marković, gosti će izvesti udarac iz ugla.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Posle prvog dela igre crno-beli imaju minimalnu prednost!

45. minut - Igraće se jedan minut nadoknade vremena, Menig je uputio neprecizan šut u finišu prvog dela igre.

44. minut - Filipović je zaradio javnu opomenu.

41. minut - GOOOOL! Kalabiška je igrao rukom pred golom Slovackog, dosuđen je penal za Partizan koji je sigurno realizovao Natho - 1:0!

36. minut - Sjajan prodor Dijabatea i odličan centaršut desnom nogom, Gomeš je skočio i zahvatio loptu glavom, ali je ona završila pored desne stative gola Slovackog!

32. minut - Gomeš je jedva zahvatio loptu okrenut leđima ka golu Čeha, uputio ju je ka mreži, ali je Engujen lako uhvatio...

30. minut - Nema pogodaka u Humskoj posle pola časa igre, neočekivano bledo izdanje "Parnog valjka".

26. minut - Crno-beli su konačno bili opasni nadomak šesnaesterca gostiju. Menig je lepo prošao, pokušao je da proigra Dijabatea, ali je odbrana Slovackog intervenisala i otklonila opasnost.

Republika

Foto: Starsport

Igra se uglavnom na sredini terena, mreže miruju u Humskoj

19. minut - Stopostotnu šansu promašio je Slovacko! Holcer je primio loptu u kaznenom prostoru Partizana, namestio se i šutirao ka golu Popovića, ali je Belić sjajnim blokom sprečio gol!

18. minut - Opasnije deluju Česi na početku meča, prete uglavnom po bokovima, ali odbrana Partizana još uvek nije dozvolila neku veliku priliku rivalu.

16. minut - Prvi žuti karton zaradio je Šimko zbog oštrog prekršaja nad Belićem.

9. minut - Dijabate je doživeo nezgodan pad, srećom bez posledica pa će jedan od najboljih igrača crno-belih ove jeseni nastaviti utakmicu.

6. minut - Spor početak utakmice, domaćin je pripretio preko Rikarda, koji je nakon lepog driblinga uputio nešto između šuta i centaršuta, pa je lopta završila u autu.

1. minut - Počela je utakmica.

Poćinje meč u Humskoj!

 

 

Veliki broj dece okupio se na popularnom JNA, sjajna atmosfera uoči susreta Partizan - Slovacko.

 

 

Crno-beli na domaćem terenu imaju "meč loptu" za plasman u nokaut fazu. "Parnom valjku" je dovoljan i remi za još jedno evropsko proleće, a u slučaju pobede čekaće ishod duela Keln - Nica.

Ako "Jarčevi" ostanu neporaženi, srpski vicešampion bi prošao direktno u osminu finala, sa prvog mesta grupe D.

Prvi duel u Češkoj bio je izuzetno uzbudljiv, Partizan je veći deo susreta igrao sa desetoricom igrača na terenu zbog isključenja Kristijana Belića, ali je uspeo da izbegne poraz. Na kraju je bilo 3:3, a sigurno se očekuje bolje izdanje crno-belih u Humskoj.

Što se tiče startne postave, Gordan Petrić je izveo očekivanih 11 igrača. Tandem štopera činiće Marković i Vujačić, dok će ispred odbrane dejstvovati Belić i Traore. Ofanzivni kvartet crno-belih, koji će pokušati da donese golove biće Menig, Natho, Dijabate i Rikardo, dok su svoje pozicije po defanzivnim bokovima zauzeli kapiten Urošević i Filipović.

Partizan: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić, Traore – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.

Slovacko: Engujen - Holcer, Hofman, Šimko, Kalabiška - Levin, Daniček, Kohut - Brandner, Veheta, Doski.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading