KUCAMO NA VRATA ZABORAVLJENIH ASOVA: I pored sjajnih partija selektor Stojković na njih neće računati!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.10.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pružaju sjajne partije u svojim klubovima, ali za njih nema mesta u tefteru selektora Dragana Stojkovića.

KUCAMO NA VRATA ZABORAVLJENIH ASOVA: I pored sjajnih partija selektor Stojković na njih neće računati!

Foto: Starsport

Dragan Stojković

Srpsku fudbalsku reprezentaciju za tri nedelje očekuje start Svetskog prvenstva. Iako u ovom momentu i dalje nije stoprocentno poznato koga će selektor Stojković povesti put Katara, jasno da je za određene fudbalere mesta neće biti, bez obzira na njihove zapažene partije u klubovima u kojima nastupaju.

Jedan od onih koji bi svojim iskustvom mogli da pomognu „Orlovima“ u Kataru jeste aktuelni fudbaler italijanske Salernitane, Ivan Radovanović. Tridesetčetvrorogodišnji rođeni Beograđanin koji nastupa na poziciji zadnjeg veznog fudbalera, iza sebe ima uspešnu karijeru tokom koje već gotovo deceniju i po nastupa na Apenisnkom poluostrvu.

Nekadašnji član „Partizanovih beba“ između ostalih nosio je dres Atalante, Pize, Bolonje, Kjeva i Đenove, a od januara ove godine nastupa za Salernitanu za koju je na 14 mečeva jednom zatresao mrežu protivnika

Iza sebe ima i zavidni broj nastupa u opremi sa nacionalnim grbom, pošto je dres reprezentacije Srbije oblačio deset puta.

Foto: Tanjug/AP

Darko Brašanac

 

Još jedean izdanak Partizanove fudbalske škole mogao bi, ali zasigurno neće vizirati pasoš za Katar. U pitanju je Darko Brašanac koji četvrtu sezonu nosi dres Osasune i za koju je na gotovo stotinu mečeva postigao četiri pogotka, a ovaj vezni fudbaler, u dresu sa nacionalnim grbom nastupio je tri puta tokom kvalidfikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Foto: Tanjug/AP

Danijel Aleksić

 

Danijel Aleksić je svoju reprezentativnu karijeru započeo u eri selektora Radomira Antića, ali na žalost jedan od najboljih izdanaka novosadske Vojvodine nikada u seniorskoj konkurenciji nije opravdao potencijal koji je posedovao, pa su godine koje je proveo u promenama klubova uzele danak i danas je daleko od nacionalnog dresa.

Foto: Tanjug/AP

Dejan Joveljić

 

Zasigurno, najbolji srpski fudbaler koji neće videti Katar, jeste Dejan Joveljić. Sjajni napada pruža zapažene partije u dresu LA Galaksija u MLS ligi. Nekadašnja velika nada Crvene zvezde je ove sezone na 39 mečeva postigla 16 pogodaka, ali je upravo on odličan primer narodne izreke „daleko od očiju, daleko od srca“.

Selektor Dragan Stojković se svakako nalazi na slatkim mukama pred Svetsko prvenstvo.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading