VEČITI MOGU DO EVROPROLEĆA: Milko Đurovski srcem uz Crvenu zvezdu i Partizan

Autor: Žarko SOKIĆ

Sport

25.10.2022

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni as je 1986. godine promenio stranu Topčiderskog brda.

VEČITI MOGU DO EVROPROLEĆA: Milko Đurovski srcem uz Crvenu zvezdu i Partizan

Foto: YouTube printscreen/Arena Sport TV

Milko Đurovski

Evropske bitke večitih rivala ulaze u foto-finiš uz nadu da će proći kroz cilj na pozicijama koje garantuju nastupe na međunarodnoj sceni i posle zimske pauze. Pred Crvenom zvezdom i Partizanom su još po dve utakmice u grupnim fazama Lige Evrope, odnosno Lige konferencija, a u te duele ulaze s istim pomenutim motivom, ali u različitom raspoloženju.

OSTATI U IGRI

Zvezda protiv Trabzona (četvrtak, 21.00) mora da traži tri boda, dok Partizan na gostovanje Nici nekoliko sati ranije (18.45) ide malo rasterećeniji jer je prvi u svojoj grupi. Legendarni Milko Đurovski, koji je tokom igračkih dana nastupao u dresovima oba večita rivala, smatra u razgovoru za Republiku da oba naša kluba mogu do evropskog proleća.

Na centrima Portugalac i Mađar

Utakmicu između Crvene zvezde i Trabzon sudiće Portugalac Žoao Pinjeiro s pomoćnicima Brunom Žesusom i Lusijanom Majom. S druge strane, na meču Nica - Partizan pravdu će deliti Mađar Ištvan Vad, kom će asistirati takođe sunarodnici Vensel Tot i Ištvan Albert.

- Kakav bih ja bio Jugosloven i Balkanac kada ne bih navijao za Zvezdu i Partizan? Oba naša kluba mogu do evropskog proleća, samo su crno-beli u boljoj situaciji. Za njih je ključno da ne izgube obe utakmice i imaće ogromne šanse za prolaz dalje. Zvezda, s druge strane, mora da pobedi Trabzon da bi ostala u igri za prolaz dalje. Ako ništa drugo, tako bi imala šanse da bude bar treća, u suprotnom biće veoma teško. Da li će Zvezda nastaviti takmičenje baš u Ligi Evrope ili se preseliti u Ligu konferencija, zavisi i od drugih rezultata. Ako Ferencvaroš pobedi Monako, ide na 12 bodova, a za ostale ekipe sve je moguće - rekao je Đurovski.

Republika

Foto: youtube.com/Nebojsa Petrovic

Milko Đurovski

MOGUĆ DERBI U EVROPI

Naš sagovornik je evropsko proleće sagledao iz još jednog ugla, doduše još dalekog, ali u perspektivi potencijalno mogućeg. Kada bi Zvezda bila treća u svojoj grupi Lige Evrope, a Partizan prvi ili drugi u Ligi konferencija, crveno i crno beli bi se našli u eliminacionoj fazi trećeg po rangu evropskog takmičenja. Tada bi mogao da se desi večiti derbi na međunarodnoj sceni.

Šampionska trka nije gotova, biće još kikseva

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa 168. Večitog derbija

Partizan je posle slabog starta sezone promenio trenera, došao je Gordan Petrić i počeli su da stižu bolji rezultati, pa je i za Đurovskog on bio ključ buđenja.

- On je probudio Partizan, zato mislim da i trka za titulu nije gotova iako Zvezda ima sedam bodova prednosti. Prvenstvo je dugo, biće tu još kikseva, neće se znati do kraja ko će biti prvi - kazao je bivši as oba kluba.

- Sve možemo da očekujemo, pa i taj derbi u Ligi konferencija. Ali ajde da gledamo pozitivno, da Zvezda ode dalje u Ligi Evrope, a Partizan neka igra završnicu Lige konferencija - kazao je Đurovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading