LUDAČKE CIFRE, KILIJAN ODRAO PARIŽANE: Mbapeu neverovatnih 630.000.000 evra - na pomolu novi RASKOL na "Parku prinčeva"!

Autor: N. K.

Sport

24.10.2022

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski napadač postaće najplaćeniji igrač u istoriji fudbala, pošto su otkriveni detalji novog ugovora koji će potpisati sa Pari Sen Žermenom.

LUDAČKE CIFRE, KILIJAN ODRAO PARIŽANE: Mbapeu neverovatnih 630.000.000 evra - na pomolu novi RASKOL na "Parku prinčeva"!

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape (23), jedan od najboljih fudbalera današnjice, zaradiće potpisom novog ugovora sa Pari Sen Žermanom basnoslovnih 630 miliona evra, otkrio je „Parizjen“. Dugo je trajala saga oko Mbapeovog odlaska iz „grada svetlosti“, brzonogi as bio je već viđen u Madridu, ali sada je jasno kako je pariski klub uspeo da ga privoli da ostane na „Parku prinčeva“.

Naime, samo deo od pomenute sume otpada na platu reprezentativca „trikolora“. Mbape će godišnje zarađivati 72 miliona evra bruto, odnosno oko 36 miliona evropskih novčanica neto, kada se odbiju porezi. On će inkasirati dodatnih 180 miliona evra kao bonus za paraf na produžetak saradnje, a taj iznos biće mu isplećen u tri jednake godišnje rate.

Tu, naravno, nije kraj. Nekadašnjem igraču Monaka sleduje i tzv. „bonus lojalnosti“, koji raste na svakih 12 meseci. Tako će Mbape po ovom osnovu 2023. godine prihodovati 70 miliona evra, 2024. godine deset miliona više, a ako ostane u Parizu i 2025. sleduje mu čak 90 miliona evropskih novčanica nagrade.

 

 

Sve ovo učiniće Mbape najplaćenijim fudbalerom ikada, budući da je rekord držao ugovor koji je Lionel Mesi 2017. godine potpisao sa Barselonom. On je Argentincu doneo preko 550 miliona evra, ali je katalonskog giganta gurnuo u finansijski ponor iz koga se još uvek nije izvadio. Što se tiče Mbapea, veliko je pitanje kako će najnovije otkriće prihvatiti saigrači i kakva će biti atmosfera u svlačionici Parižana nakon što su obelodanjene „ludačke“ cifre o njegovoj zaradi.

Top 5 najplaćenijih sportista u istoriji

Majkl Džordan 1,85
Tajger Vuds 1,7
Arnold Palmer 1,4
Džek Niklaus 1,2
Mihael Šumaher 1

Cifre su u milijardama dolara, izvor „Forbs“

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading