TAJ LUDI ČEMPIONŠIP: Na začelju tabele, a imaju manje poraza od lidera! Ako ne verujete, pogledajte! (FOTO)

Autor: Žarko Sokić

Sport

19.10.2022

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako nešto bi retko ko mogao da režira.

TAJ LUDI ČEMPIONŠIP: Na začelju tabele, a imaju manje poraza od lidera! Ako ne verujete, pogledajte! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Kada bi vam neko rekao da prvoplasirani tim na tabeli može da ima više poraza od poslednjeg tima lige, a da pritom u šampionatu učestvuje 24 kluba, verovatno biste ga gledali kao da nije pri čistoj svesti i zdravoj pameti.

Ipak, tako nešto je moguće i upravo se dešava u Čempionšipu!

Prvoplasirani Blekburn trenutno ima 27 bodova iz 16 odigranih utakmica. Popularni Roversi ostvarili su devet pobeda i sedam poraza i istakli su kandidaturu za povratak u Premijer ligu. 

Iza Blekburna nalaze se Svonsi sa 27, te Šefild junajted i Barnli sa po 25 bodova, a zanimljivo je i da Barnli ima samo jedan poraz od početka, ali čak sedam remija.

Sve ovo ne bi bilo toliko čudno da poslednjeplasirani Koventri, 24. ekipa u ligi, trenutno nema dva poraza manje od lidera Blekburna! Koventri je samo pet puta izgubio, ali je odigrao i tek 11 mečeva, pa su igrači ove ekipe uspeli da skupe deset bodova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Sve ovo će se vremenom verovatno izjednačiti i dovesti u normalno stanje, ali trenutno je situacija više nego neobična. Zanimljivo je i da tek dve ekipe imaju više poraza od lidera Blekburna. Ti timovi su Hadersfild koji se nalazi na 23. poziciji (devet poraza) i Hal, koji je 21. sa osam poraza.

Sedam puta su, pored Blekburna, poraženi i Riding (9. mesto), Bristol siti (11. mesto) i Midlzboro (22. mesto).

Neobična je i gol razlika timova, prvoplasirana ekipa šampionata trenutno je na 22:17, dok su približan učinak ostvarile još neke ekipe iz sredine tabele, kao što je na primer Votford sa 19:17, ali zauzima 13. mesto.

I šta napisati za kraj osim - lud, luđi, najluđi, trenutna tabela Čempionšipa!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading