POVRATAK FARAONA: Salah SRUŠIO Siti i zakuvao borbu za titulu!

Autor:

Sport

16.10.2022

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je bez gola u Premijer ligi još od avgusta, ali je toj crnoj seriji danas došao kraj.

POVRATAK FARAONA: Salah SRUŠIO Siti i zakuvao borbu za titulu!

Foto: Tanjug/AP

Mo Salah

Fudbaleri Liverpula savladali su na "Enfildu" Mančester siti sa 1:0, golom Mohameda Salaha, pa su tako dodatno zakuvali borbu za titulu u engleskoj Premijer ligi.

Prvo poluvreme je prošlo u neočekivano mirnoj igri. Liverpul je parirao ekipi Pepa Gvardiole, pa su mreže mirovale na kraju prvog dela igre. Jedinu veću šansu je propustio Erling Haland, kada mu je Alison odbranio udarac.

U drugom delu smo, očekivano, videli mnogo više akcije. Salah je promašio neverovatnu šansu u 51. minutu, kada je Ederson napravio jednu od odbrana sezone i sprečio da Liverpul dođe do prednosti.

Delovalo je da je kazna stigla samo dva minuta kasnije, kada je Foden pogodio, ali je gol poništen posle VAR-a, zbog faula Halanda. Ta odluka se nikako nije svidela Gvardioli, koji je oštro reagovao.

Imao je Haland još jednu priliku, a onda "hladan tuš" za Siti. Alison je savršeno ispucao loptu, Salah ju je prihvatio, a onda uradio ono što nije dvadesetak minuta ranije - odličnim udarcem je savladao Edersona i Liverpul je došao do prednosti u 76. minutu.

Ovaj gol je i jedini koji je viđen na današnjem meču, pošto Siti nije uspeo da uzvrati, pa su "Redsi" stigli do velike pobede, koja vrlo lako može da ih vrati u život i borbu za plasman u Ligu šampiona.

Ovaj poraz je najviše značio Arsenalu, koji sada ima čak četiri boda više od drugoplasiranog Mančester sitija. Liverpul je osmi sa 13 bodova.

Naredno kolo u Engleskoj je već na progamu tokom nedelje. Liverpul će na svom stadionu dočekati Vest Hem u sredu, dok je utakmica Mančester sitija protiv Arsenala otkazana, zbog toga što "Tobdžije" igraju svoj zaostali meč Lige Evrope protiv PSV-a.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading