SAMO STRANAC PARTIZAN SPASAVA: Poražavajuća statistika tima iz Humske, gde su nestala crno-bela deca?

Autor: Žarko Sokić

Sport

11.10.2022

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da nema internacionalaca bilo bi velikih problema.

SAMO STRANAC PARTIZAN SPASAVA: Poražavajuća statistika tima iz Humske, gde su nestala crno-bela deca?

Foto: Starsport

Partizan je, posle katastrofalnog starta sezone, polako, ali sigurno, krenuo da hvata zalet.

Kup je završen tragično, porazom od Radničkog iz Sremske Mitrovice na penale, u tituli se "vuku repovi" za Zvezdom sa početka sezone, ali ubedljive superligaške pobede vraćaju nadu navijačima da bi borba sa "večitim" rivalom ipak mogla da bude zanimljiva, a sjajne igre u Evropi potvrđuju da se "Grobari" ne nadaju bez osnova.

O "faktoru Petrić" i njegovim neobičnim metodama koje definitivno deluju, već smo pisali, a više možete pročitati OVDEIpak, jedan drugi faktor vuče crno-bele čak više nego harizmatični stručnjak. U pitanju je faktor stranih fudbalera!

Partizan je ove sezone u svim takmičenjima postigao ukupno 47 golova - 31 u ligi, jedan u Kupu i 15 u Evropi. Statistika je, bar za domaće igrače, poražavajuća!

Tih 47 pogodaka raspoređeno na sledeći način - 13 su postigli srpski fudbaleri, a čak 34 stranci!

Republika

Foto: Starsport

Bibars Natho

 

Ni tu nije kraj - od 13 golova srpskih fudbalera, čak sedam je došlo na asistenciju stranaca! Dakle, u samo šest golova učestvovali su isključivo srpski fudbaleri - Hamrunu je gol dao Urošević na asistenciju Vujačića, Javoru Baždar na asistenciju Filipovića, protiv Mladosti je Vujačić pogodio posle centaršuta Živkovića i Baždar na pas Lutovca, supertalentovani Baždar je dao gol Vojvodini posle solo prodora, a zatim je isti igrač asistirao Terziću protiv Voždovca.

Što se lige tiče, od 31 gola, deset je delo srpskih fudbalera, u Evropi je Partizan 15 puta pogodio, a domaći fudbaleri su od toga tri puta varali protivničke golmane, dok je u Kupu jedini gol dao stranac.

Dakle, strani fudbaleri - pre svih, Rikardo Gomeš, Bibars Natho i Fuseni Dijabate, ali i Kvinsi Menig, Patrik Andrade i Hamidu Traore, nosioci su igre tima iz Humske i da nije njih, čak ni Petrić, svojim čudnim metodama, ne bi doneo neku ogromu promenu i boljitak jer jednostavno nema čarobni štapić.

Republika

Foto: FK Partizan/Sandić Foto

Gordan Petrić

 

Već godinama unazad prednju liniju Partizana čine isključivo stranci, te se sa pravom možemo zapitati - gde su nestali napadači poput Uroša Đurđevića koji je bio poslednji Srbin nosilac napada crno-belih, ali i Stevana Jovetića, Aleksandra Mitrovića, Mateje Kežmana, Danka Lazovića, te legendarnih Predraga Mijatovića, Sava Miloševića i mnogih drugih...

Deluje da Petrić pokušava da "ubaci u vatru" nekog od mlađih igrača kako se ne bi ponovili odlasci fudbalera poput Vlahovića ili Milovanovića koji se nisu pošteno ni oznojili u dresu Partizana, a već su napustili Humsku. Sada je pitanje da li će mu ti mlađi igrači to i vratiti. Trenutno, Partizan živi od stranaca i, da ih nema, crno-beli bi bili u ogromnom problemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading