IVICA KRALJ O IGRI SUDBINE U KVALIFIKACIONOJ GRUPI ZA EVRO: Braćo, DOBRO DOŠLI, ali SRBIJA ide na EP!

Autor:

Sport

11.10.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život piše romane, a jedna od neverovatnih igara sudbine napisala je spisak ekipa u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. Za dva mesta koja vode u Nemačku boriće se Mađarska, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Litvanija, a svima se put toliko puta ukrštao da je teško sve pobrojati, kako selekcijama tako i igračima i funkcionerima.

IVICA KRALJ O IGRI SUDBINE U KVALIFIKACIONOJ GRUPI ZA EVRO: Braćo, DOBRO DOŠLI, ali SRBIJA ide na EP!

Foto: Starsport

Poslednji meč naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu 2000. protiv Holandije (1:6) igrao je naš selektor Dragan Stojković, dok su on i predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević bili akteri čuvenog deklasiranja Mađara 1997. u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo 1998, kada smo slavili sa 7:1 u gostima, pa 5:0 kod kuće.

PRIJATELJI I KOMŠIJE

Na svim tim utakmicama naš gol je čuvao Ivica Kralj, bivši golman i odnedavno sportski direktor Partizana, koji je za Srpski telegraf otkrio s kakvim emocijama dočekuje duele Piksijevih "orlova" protiv starih poznanika.

- Neverovatna komšijska grupa, što Piksi reče, može se autobusom. Jedva čekam da odmerimo snage sa Crnom Gorom, da se sretnem sa Dejom, da se ispričamo, pa kako drugačije nego prijateljski. To su naša braća, uvek su dobrodošli. Verujem da će sve biti fer i sportski, da ćemo uživati u mečevima. Imamo poštovanja za sve protivnike, ali nek im odmah svima bude jasno da su "orlovi" favoriti za prvo mesto i da Srbija ide na Evropsko prvenstvo. Zaista nestvarno zvuči da smo Piksi i ja igrali naš poslednji meč na EVRO, eto sad će da nastavi gde je stao - rekao je Kralj, pa evocirao uspomene na Mađare:

 

 

- Mađarski fudbal je mnogo iznad tog našeg meča, koji nam je svima u najlepšem sećanju. Tada su zapamtili Mijata (predrag Mijatović dao sedam golova u dva meča), ali i Stojkovića i Savićevića. Mene nisu, ja sam u Budimpešti i imao nešto malo posla, dok sam u Beogradu bio posmatrač iz prvog reda. Sada će biti mnogo teže, ali verujem u našu pobede.

DEJO TRENIRAO KRSTAJIĆA

Osvrnuo se Kralj i na Mladena Krstajića, selektora Bugarske, ali i meč protiv Litvanije kada nam je selektor bio Savićević.

- Krleta dobro poznajem, igrali smo zajedno. Čudno mi je što će nam doći kao gost i selektor druge selekcije. Zna i on našu reprezentaciju, vodio je te momke, neće biti tajni, ali Srbija je jača od Bugara. Eto, i Dejo je bio selektor protiv Litvanije kada je Krstajić igrao. Ma sve je to zamršeno, jedino što ja tada već nisam branio - dodao je Ivica.

 

 

Srbija 98,3 odsto ide na EVRO 2024!

Čim je izvučena G grupa kvalifikacija za EVRO 2024, postalo je jasno da su Srbija i Mađarska favoriti. Međutim, statističari su pomoću kompjutera izračunali da "orlovi" za odlazak na EP imaju čak 98,32 odsto, što ih stavlja na četvrtu poziciju favorita. Samo Portugal (99,44), Danska (99,32) i Švajcarska (98,52) imaju veće šanse da se plasiraju u Nemačku. Kada je u pitanju naša grupa, Mađarska ima 88,92 odsto, a slede autsajderi Crna Gora (9,00), Bugarska (3,48) i Litvanija (0,28).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading