Mađari i Crnogorci ne haju za snagu Srbije! Žele da slome krila Orlovima!

Autor:

Sport

09.10.2022

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović poručio je da je na žrebu dobijena zahtevnu, ali ujednačena grupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Nemačkoj 2024. godine.

Mađari i Crnogorci ne haju za snagu Srbije! Žele da slome krila Orlovima!

Foto: FSS

Crna Gora će u kvalifikacijama za EP 2024. igrati u grupi G sa Srbijom, Bugarskom, Mađarskom i Litvanijom.

- Dobili smo jednu rezultatski veoma zahtevnu grupu. Srbija i Mađarska u poslednje vreme prikazuju izvanredne partije. Pokazatelj toga je učešće Srbije na Mundijalu. To je ekipa koja je izuzetno homogena. Dragan Stojković je na najbolji mogući način uklopio ekipu, vidite i sami kakve rezultate postižu. Mađarska iz godine u godinu napreduje i postiže izvanredne rezultate. Pokazala je to i Liga nacija i utakmice sa Engleskom i Nemačkom. Ima malo i simbolike - naša selekcija je prvu utakmicu odigrala sa Mađarskom. Nadam se da ćemo i posle ovih utakmica imati lep osećaj kao posle one prve- rekao je Radulović, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Utakmice kvalifikacija za EP 2024. biće odigrane od marta do novembra naredne godine. UEFA je saopštila da će naknadno da objavi raspored utakmica.

- Bugarska sa novim selektorom Mladenom Krstajićem kreće u formiranje nove ekipe. Poslednji rezultati su im bili za poštovanje. Litvanija je zbog putovanja i vremenskih uslova zahtevna. Nije lako gore igrati. Jedna grupa ujednačenog kvaliteta, biće neizvesno do kraja. Nadam se da ćemo uz veliko požrtvovanje, odgovornost i ispravljanje nekih stvari koje nisu bile dobre u Ligi nacija, uspeti da na kraju ostvarimo svoje ciljeve- poručio je Radulović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marko Rosi

Sa druge strane selektor Mađarske Marko Rosi, oglasio se nakon žreba u Frankfurtu:

- Mogli smo da dobijemo mnogo težu grupu, ali naravno da je mogla da bude i lakša grupa. Ne sme da nas zavara činjenica da smo mi izvučeni iz najjačeg šešira. Srbija je ispred nas na rang listi FIFA, a igraće i na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru. Dobro poznajemo srpske fudbalere, kao i reprezentacije Crne Gore i Bugarske. Nedavno smo igrali protiv njih, ali moram da podsetim da se odnos snaga u današnjem fudbalu može promeniti za dve-tri godine. Pred nama je serija teških utakmica. Moramo da razmišljamo od meča do meča. Na tim utakmicama moramo da damo sve od sebe - rekao je Rosi.

 

 

I selektor Litvanije, Nemac Rajnhold Broj, imao je svoje viđenje današnjeg žreba u svojoj domovini:

- Radujem se ovim kvalifikacijama sa dobrim reprezentacijama, a znam da neće da bude lako. Ove mečeve moraćemo da igramo na stadionu u Kaunasu. Znamo koliko je ova grupa jaka, posebno Srbija i Mađarska. Igraćemo najbolje što možemo i nadamo se pozitivnim rezultatima. Možda nismo u grupi sa najboljim reprezentacijama, ali znamo kakav kvalitet imaju Mađari koji su nedavno pobedili Nemce. Više bih voleo da smo u grupi sa šest reprezentacija, ali imaćemo osam utakmica na visokom nivou. Trudićemo se da ostvarimo dobre rezultate. Moraćemo da nađemo novog selektora, jer ja sam tehnički direktor i funkciju selektora obavljam privremeno. To je naš plan, a onda krećemo u martu sa utakmicama. Selektor mora da bude neko ko može da radi sa ovom generacijom igrača, jer ćemo imati mladi tim u kvalifikacijama - rekao je Broj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading