SRBIN "ZAPALIO" ATINU: Gaćinović se upisao u istoriju - navijači AEK-a ovo su čekali od 1999. godine! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.10.2022

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mijat Gaćinović je u istoriju ušao na spektakularan način.

SRBIN "ZAPALIO" ATINU: Gaćinović se upisao u istoriju - navijači AEK-a ovo su čekali od 1999. godine! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtebe.com

Srpski internacionalac, Mijat Gaćinović, upisao se u istoriju AEK-a iz Atine.

Gaćinović je postao prvi strelac na novom, velelepnom, stadionu "Aja Sofija" i tako će njegovo ime biti zauvek urezano u srca navijača ovog kluba.

Navijači AEK-a čekali su na ovaj dan više od dve decenije koliko je prošlo od rušenja prethodnog stadiona, a novi objekat vredan je čak 81.700.000 evra.

Prethodni stadion "Nikos Gumas" morao da bude srušen zbog posledica oštećenja nastalih tokom zemljotresa 1999. godine. Sada je AEK dobio novi dom, a prva utakmica koja je odigrana bila je ona protiv Jonikosa iz Nikeje.

Gaćinović je već u 6. minutu, udarcem sa distance, doveo AEK u vođstvo i na taj način "zapalio" Atinu.

Na kraju, domaćin je slavio sa 4:1, a Gaćinović je još jednim golom poslao poruku selektoru Srbije, Draganu Stojkoviću Piksiju, da bi možda mogao da se vrati u nacionalni tim za koji je poslednji meč odigrao u pobedi protiv Rusije (5:0) 2020. godine.

Pored Gaćinovića, mrežu Jonikosa tresli su i Levi Garsija i Serhio Arauho, pa je na ovaj način AEK stigao do drugog mesta na tabeli šampionata Grčke. 

Procenjeno je da je izgradnja prelepog stadiona "Aja Sofija" koštala 81.700.000 evra, a atinske vlasti učestvovale su u tom projektu sa 20.000.000 evra. Izgradnja je počela 28. jula 2017. godine, te je bila podeljena u tri faze, uključujući i poslednju, započetu 30. marta 2020.

AEK je od rušenja prethodnog, do izgradnje novog stadiona, igrao na "Olimpijskom" stadionu u Atini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading