NIJE DUGO ČEKAO ODGOVOR: Čeferin objasnio neke stvari prvom čoveku Reala i stavio tačku na dalju priču!

Autor:

Sport

04.10.2022

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne tako davno, evropski fudbal se našao pred, činilo se, nerešivim problemom.

NIJE DUGO ČEKAO ODGOVOR: Čeferin objasnio neke stvari prvom čoveku Reala i stavio tačku na dalju priču!

Foto: Tanjug/AP

Najbogatiji evropski fudbalski klubovi imali su nameru da formiraju zatvoreno takmičenje u kojem bi po njih finansijski dobitak bio višestruko veći u odnosu na profit koji trenutno ostvaruju u okviru UEFA Lige šampiona.

Činilo se da je evropska fudbalska organizacija pred potpunim kolapsom, ali su sve dileme razrešene onog momenta kada je UEFA zapretila svim sankcijama koje joj stoje na raspolaganju, a koja su mogla da obuhvate i klubove, ali i fudbalere učesnike eventualnog takmičenja.

Medijska pažnja vezana za tzv. evropsku Super ligu gotovo da je i u potpunosti prestala, ali očigledno prvi čovek madridskog Reala Florentino Perez i dalje ne odistaje od zamisli.

Foto: Tanjug/AP

Florentino Perez

 

Tim povodom oglasio se i prvi čovek evropske kuće fudbala:

- Pričali smo predugo o tome, za mene ona ne postoji, ideja Superlige više ne postoji. Preneli su mi šta se dešavalo u nedelju i šta je on rekao. To praktično znači da je ideja da se sve zatvori i da se pobrinu da veliki ne igraju sa malim klubovima. To bi zahtevalo da se čitav evropski model promeni. Takva ideja ne zaslužuje dalji komentar, jer bi bila prevelika razlika između siromašnih i bogatih, ne bi bilo ravnoteže - istakao je Aleksandar Čeferin.

Potpuno je jasno da u ovom momentu od evropske Superlige neće biti ništa, a s obzirom da će se Čeferin kandidovati za još jedan mandat, jasno je i u narednom periodu bogati evrospki klubovi, ipak neće moći da rade šta požele.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading