Nezabeleženo u istoriji fudbalske Srbije: Evropski velikani kaskaju za Orlovima!

Autor:

Sport

02.10.2022

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski nacionalni fudbalski tim ispisuje verovatno svoje najlepše stranice istorije.

Nezabeleženo u istoriji fudbalske Srbije: Evropski velikani kaskaju za Orlovima!

Foto: Tanjug/AP

Izabranici selektora Dragana Stojkovića prvo su obezbedili direktan plasman na svetsku fudbalsku smotru koja se krajem ove godine održava u Portugalu, a zatim su na maestralan način okončali i ovogodišnje učešće u okviru druge divizije Lige nacija pa će u narednom izdanju ovog takmičenja imati prilike da odmere snage sa najboljim evropskim selekcijama.

Pored svega navedenog, još jedan statistički podatak svakako predstavlja neverovatno ostvarenje.

Naime, ukoliko gledamo sve evropske selekcije i njihove rezultate od Evropskog prvenstva koje je odigrano 2020. godine, reprezentacija Srbije zauzima drugu poziciju kada je uspešnost u pitanju, a ispred "Orlova" nalazi se samo selekcija Holandije.

Holanđani su od okončanja svog učešća na EURO 2020, kada su u osmini finala poraženi od selekcije Češke Republike (0:2) odigrali ukupno 15 mečeva, ostvarivši 11 pobeda uz svega četiri remija. 

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković - tvorac čuda sa srpskim nacionalnim timom

 

U tom periodu izabranici selektora Dragana Stojkovića, takođe na 15 odigranih utakmica imaju skog od 11 pobeda, dva remija i isto toliko poraza (Danska 0:3, Norveška 0:1) što u procentualnom smislu iznosi uspešnost od 77,8%.

Interesantno je napomenuti da treću poziciju na ovoj rang listi zauzima Hrvatska, a zatim slede selekcije Danske, Nemačke, Španije, Portugala, Škotske, Gruzije i Poljske.

Priliku za nastavak uspešne serije srpski fudbalski nacionalni tim imaće već u prijateljskom susretu protiv Bahreina koji je na programu 18. novembra, a zatim pulene selektora Dragana Stojkovića očekuju iskušenja na Svetskom prvenstvu u Kataru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading