LUDOST ILI HRABROST: Ukrajina domaćin svetskog fudbalskog šampionata?

Autor:

Sport

04.10.2022

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat u Ukrajini besni već punih sedam meseci, ali to ne sprečava fudbalske čelnike da prave sportske planove za budućnost.

LUDOST ILI HRABROST: Ukrajina domaćin svetskog fudbalskog šampionata?

Foto: Tanjug/AP

Pehar namenjen svetskom prvaku

Od ranije je poznato da će se Španija i Portugal zajednički kandidovati za domaćina Svetskog fudbalskog šampionata 2030. godine, a prema informacijama koje će biti zvanično obelodanjene u sredu 5. oktobra, njihovoj kandidaturi bi trebala da se priključi i Ukrajina!

Zemlja kojom mesecima besne ratni sukobi mogla bi 2030. godine da bude domaćin jedne grupe svetske fudbalske smotre, a kako prenosi britanski "Tajms" svi detalji će biti poznati nakon konferencije za medije koja će se održati u sedištu UEFA organizacije.

Međutim, kako se smatra, iza ovog predloga ne stoji samo želja i dbra volja da se pomogne Ukrajini u ovim teškim trenucima, vać zakulisna igra Španaca i Portugalaca koji se nadaju da će ovim potezom pridobiti većinu glasova od 211 članova FIFA organizacije.

 

 

Uz navedenu ponudu zemalja pirinejskog poluostrva, zajedničku kandidaturu za domaćina Svetskog prvenstva 2030. godine istakle su i Saudijska Arabija, Egipat i Grčka, pa ostaje da se vidi kojem jatu će se privoleti članovi svetske fudbalske organizacije.

Da podsetimo, naredno Svetsko prvenstvo 2026. godine zajednički organizuju SAD, Kanada i Meksiko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading