SVI SAD DRHTE OD JAKE SRBIJE! Naš čuveni napadač oduševljen Piksijevim "orlovima (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

29.09.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikome neće biti svejedno kada bude morao protiv njih, pa ni Francuzima, Špancima i ostalim rivalima u A diviziji Lige nacija, kaže bivši špic u razgovoru za portal Republika.rs.

SVI SAD DRHTE  OD JAKE SRBIJE! Naš čuveni napadač oduševljen Piksijevim "orlovima (VIDEO/FOTO)

Foto: facebook.com/Fudbalski savez Srbije/printscreen

Fudbaleri Srbije

Fudbaleri Srbije su strah i trepet u Evropi! Izabranici Dragana Stojkovića Piksija ponovo su savladali Norvešku usred Osla, golovima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića (2:0), a to im je ovaj put donelo prolaz u A diviziju Lige nacija, među 16 najboljih selekcija, drugi šešir pred žreb grupa za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024, te zagarantovan baraž za to EP, zlu ne trebalo.


NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Ono što hrabri koliko i sami rezultati jeste igra, koju je Piksi preporodio. Srbija igra napadački fudbal, pa ne čudi da je dala najviše golova u celoj B diviziji, čak 13.

Aleksandar Mitrović je najbolji strelac, sa šest pogodaka, koliko ima i Erling Holand, ali je Srbinu po golu trebalo 70 minuta, a Norvežaninu 84.

Pritom je Dušan Tadić najbolji paker takmičenja, sa četiri asistencije, s tim da je učestvovao u čak 11 golova Srbije, kao i u utorak uveče, kada je bio začetnik akcija kod oba pogotka.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić

Sve to je melem za oči ljubitelja fudbala u Srbiji, pa i nekadašnjeg napadača naše reprezentacije Darka Kovačević, koji je za portal Republika.rs iz Atine odao priznanje Piksiju i njegovim momcima.

- Kapa dole momcima za onakvu igru i pristup utakmici. Otkako je Piksi došao sve to izgleda mnogo bolje, vidi se da svi dišu kao jedan, da igraju i razmišljaju timski. Stojković je složio kockice, svakome je pronašao mesto u timu, čak i rezervistima, pa ne bude pada u igri kad uđu s klupe. Ne boje se ničega, uvek idu na pobedu, igraju muški i napadački. Zato se već sada svi boje ovako jake Srbije, a tek će da drhte. Nikome neće biti svejedno kad bude morao protiv "orlova". Ne samo timovima kalibra Norveške i Švedske, već i Francuzima, Špancima i ostalima s kojima ćemo možda igrati u A diviziji. Srbiji je mesto u takvom odabranom društvu. Naravno, ni na Svetskom prvenstvu neće biti svejedno Brazilu, Kamerunu i Švajcarskoj kada budu analizirali našu igru - rekao je Kovačević.

Republika

Foto: Starsport

Darko Kovačević

OVAKO I U KATARU


Bivši napadač naročito je oduševljen igrom u ofanzivi. Posebne emocije proradile su kod Darka jer Srbiju predvode stameni Mitrović, kakav je on nekada bio, te dvojac Juventusa Vlahović i Filip Kostić, kluba za koji ga vežu lepi trenuci.

- Daće bog da ovako nastave i na Mundijalu u Kataru. Fenomenalno je kako Mitrović i Vlahović rade zajedno, kako se dopunjuju, a znamo koliko je teško igrati s dva prava špica. Oni se vraćaju i u odbranu, to je njihov dodatni kvalitet. Tu su i Kostić i Tadić, njihov pregled igre je neverovatan, prosto pogode napadače i gol je neminovan - naglasio je Kovačević.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Slavlje fudbalera Srbije posle jednog od golova

Ilić je otkrovenje

Otkrovenje meča u Oslu za Darka Kovačevića je mladi Ivan Ilić.

Vezista Verone je uskočio u postavu umesto kartonima suspendovanog Sergeja Milinković-Savića i odmenio ga na pravi način. Ilić je prvi put bio starter za Srbiju i upisao asistenciju za gol Mitrovića.

 

 


- Ivan je bio odličan. Odigrao je hrabro, uklopio se kao da je ceo život starter. To je ono što je Piksi napravio, sistem u kojem nije bitno ko je na terenu. Ispostavilo se da jedan Sergej uopšte nije falio, a to je zasluga mladog Ilića i prave uloge koju mu je Stojković pronašao - zaključio je Kovačević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading