PIKSI DOKTORIRAO ČISTOM DESETKOM: Selektor Srbije održao novi ČAS FUDBALA!

Autor:

Sport

28.09.2022

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković preporodio ekipu, maestralno postavio svaki meč, a nagrada je, uz plasman na Mundijal u Kataru, stigla sinoć u Oslu.

PIKSI DOKTORIRAO ČISTOM DESETKOM: Selektor Srbije održao novi ČAS FUDBALA!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi (57) doktor je fudbala! Selektor Srbije jubilarni 20. meč na klupi Srbije proslavio je velikom pobedom nad Norveškom u Oslu (2:0), ali ono što je Piksi uradio otkako je seo na klupu Srbije krajem februara 2021. može se smatrati potpunim preporodom srpskog fudbala.

OVO JE PIKSI URADIO

- popravio atmosferu

- proširio izbor igrača
- promenio sistem igre u odbrani
- insistira na ofanzivnoj igri
- upario Mitrovića i Vlahovića

Na pomenutih 20 mečeva ostvareno je 13 pobeda, četiri remija i samo tri poraza, od kojih je samo jedan na zvaničnim mečevima, baš od Norveške u Beogradu (0:1), zbog kog smo morali da pobedimo sinoć, dok su preostala dva bila u prijateljskim susretima od Japana (1:0) i Danske (3:0). Zato ne čudi da su "orlovi" odleteli na Svetsko prvenstvo u Kataru, a već krupnim koracima grabe i prema narednom Evropskom prvenstvu, koje čekamo 24 godine.

PIKSIJEV UČINAK NA KLUPI SRBIJE

mečevi  20
pobede  13
remiji  4
porazi  3*
* samo jedan poraz na zvaničnom meču

Ono što je Piksi doktorirao jeste postavka igre i izvlačenje maksimuma od svakog igrača. Napravio je vrhunsku atmosferu u timu, ali i široku bazu igrača. Mnogi su ga kritikovali zbog promene sistema i igranja sa samo trojicom u zadnjoj liniji, ali on nije odustajao, a rezultati sami govore. U veznom redu napravio je harmoniju gde su Tadić, Sergej, Kostić i ostali kreatori za čistu desetku. Međutim, hrabrost je Piksi pokazao i u napadu i napravio ubojitu mašinu. Uradio je ono što mnogi pre njega nisu smeli, naredio je juriš sa dva napadača i upario Mitrovića i Vlahovića, a njihovu moć sinoć su osetili i Norvežani.

- Srbija uvek ide na pobedu. Uvek želi da pokaže atraktivan i napadački fudbal. Napravili smo lepe stvari, lepa grupa igrača koja razume sve taktičke zamisli. Neverovatna solidarnost na terenu i van njega. Momci su tim i to me raduje. Nadigrali smo Norvešku. Do izražaja je došla naša pas igra, a ako će duge lopte da pobede tehniku, onda ja ne znam šta je fudbal - rekao je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading