IZ ZEMUNELA U EVROPSKU ELITU: Statistika je neumoljiva, Partizanova deca DOMINIRAJU reprezentacijom Srbije! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

28.09.2022

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke su rekle svoje.

IZ ZEMUNELA U EVROPSKU ELITU: Statistika je neumoljiva, Partizanova deca DOMINIRAJU reprezentacijom Srbije! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović

Fudbaleri Srbije izborili su plasman u A diviziju Lige nacija, nakon što su bili najbolji u grupi sa Norveškom, Slovenijom i Švedskom.

"Orlovi" su pružali fenomenalne partije u najmlađem reprezentativnom takmičenju, a u šest odigranih kola postigli su 13 golova.

Ono što je zanimljivo jeste da su deset od tih 13 pogodaka postigli fudbaleri koji su prošlo kroz Partizanovu školu.

Naravno, najefikasniji je bio Aleksandar Mitrović sa šest golova, dok su po jedan postigli Dušan Vlahović, Saša Lukić, Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

Tako je još jednom dokazano da je Partizanova škola sa razlogom proglašena za jednu od najboljih u Evropi.

Ukoliko bismo oduzeli golove koje su postigli bivši igrači Parnog valjka, Srbija bi osvojila svega sedam bodova u svojoj grupi i na taj način ostala bez plasmana u A diviziju Lige nacija.

Takođe, na tri uzastopna meča strelci za "Orlove" bili su bivši polaznici crno-bele škole u Zemunelu, a poslednji strelac koji nema dodira sa Partizanom je Luka Jović, koji je Srbiji doneo minimalnu pobedu u Švedskoj.

Naravno, kada je reprezentacija u pitanju, nebitno je ko dolazi iz kojeg kluba i ko postiže golove, ali je ovo svakako jedan zanimljivi statistički podatak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading