Milojević pred Zvezdino gostovanje u Šapcu: Bez kalkulacija protiv Mačve, Kulibali je shvatio da mora da "pogine"!

Autor:

Sport

28.09.2022

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde se vraćaju sa reprezentativne pauze i prva utakmica u nizu je gostovanje šabačkoj Mačvi koje je na programu sutra od 16 časova.

Milojević pred Zvezdino gostovanje u Šapcu: Bez kalkulacija protiv Mačve, Kulibali je shvatio da mora da "pogine"!

Foto: Starsport

Miloš Milojević

Reč je o šesnaestini finala Kupa Srbije čiji je trofej poslednja dva puta završio na Marakani, a očekivanja pred meč izneo je trener Miloš Milojević.

- Momci su dobro radili i imaju sve pohvale od mene. Sad je trenutak da se rad pretoči u dobru igru i kontinuirane rezultate. Najbitnija je psihologija, jer to je Kup utakmica i dešava se da se u meč uđe sa 70, 80 posto i da ona stvari ne krenu kako treba, te da bude mnogo teže vratiti se. Mi smo kvalitetniji od Mačve, ali to je tradicionalan srpski klub sa mnogo igrača koji su igrali Superligu, pre svih Adamović, Pejović, Radunović... Tako da, kada je reč o prirpemi meča, daćemo im na važnosti, ali kad krene utakmica gledaćemo samo nas. Ne zanima nas ko je preko puta, već samo koji su zahtevi pred našim igračima - počeo je Milojević.

Republika

Foto: Darko Đorđević

Jedan od aduta Mačve - Luka Pejović

Nema kalkulacija, sutra nas očekuje najboljih 11 na terenu.

 
- Na teren u najjačem sastavu u datom trenutku. Imamo igrače koji se vraćaju iz reprezentacija i moramo da vidimo u kakvom su stanju. Igrači iz Afrike će imati dugo putovanje i to je nešto s čim moramo da se pozabavimo, ali od igrača koji su tu, svi su kvalitetni i motivisani. Imamo dobar tim za sutra.
 
Hvali rad Kulibalija...
 
- Kulibali se dobro odnosi prema radu, profesionalac je i shvatio je da mora u Zvezdi da se "pogine" za svaku loptu na treningu, a potom i na utakmici. Došao je u periodu kada je trebao da pomogne, to je i učinio u Novom Pazaru, ali fizički nije bio na očekivanom nivou. Pešić je prvi napadač, Kulibali je tu da bude pomoć. U jednom trenutku nije moglo, ali sad sve bolje izgleda i uz podršku svih u ekipi, biće sve bolji.
Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Mitar Mrkela, Kalifa Kulibali i Svetozar Mijailović

Vredno se radi i na tome da crveno-beli budu ubojitiji na prekidima.
 
- Bavimo se prekidima, tražimo ko nam je najbolji izvođač u trenutku. Mislim da imamo kvalitet da budemo ubojitiji u tom segmentu i da ranije otvaramo utakmice. Kada je reč o penalima, vežbamo ih kad god imamo prostora da to radimo. Ipak, voleo bih da se sve reši u 90 minuta, jer su penali lutrija i lično imam loša sećanja na njih. Mislim da sam samo jednom, i to poslednji put, dobio penale.
 
Do kraja polusezone učesnika Lige Evrope očekuje čak 10 gostovanja na spram četiri utakmice na domaćem terenu.
 
- Nezgodno je što nećemo biti pred našim navijačima i neće ih biti u tom broju kao na Marakani, ali gde god da igramo, zvezdaši su većina. Raspored takmičenja je takav, tu su i odložene utakmice, a moramo da "namestimo" glavu da je i gostujući teren domaći, jer imamo podršku kao kod kuće. Ne treba da se opterećujemo gde, već kako igramo.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Pohvalno je Milojević govorio i o igrama reprezentacije Srbije.

 
- Rano je da se procenjuje kada je reč o reprezentaciji na Svetskom prvenstvu. Ne volim da izlazim sa stavovima, ali igraju dobar i atraktivan fudbal. Atmosfera je dobra i zaista imamo sijaset kvalitetnih igrača, pre svega u ofanzivnom delu, tu su Vlahović, Mitrović, pa i Jović koji je sjajan igrač. Po mom mišljenju je najbitnije da se prođe grupa, a onda je sve moguće. Nismo se proslavili na velikim takmičenjima, zbog toga je bitno da "izađemo" iz grupe - zaključio je trener Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading