OČAJ U OFK BEOGRADU: Haos počeo posle odlaska Terzića!

Autor:

Sport

28.09.2022

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo manje od 7.000.000 dinara donacije posrnulom OFK Beogradu od Crvene zvezde izazvalo je burnu raspravu na sednici Skupštine kluba sa Stare Karaburme.

OČAJ U OFK BEOGRADU: Haos počeo posle odlaska Terzića!

Foto: Starsport

Na njoj je doskorašnji predsednik Dejan Vuksanović podneo ostavku, a vođenje slavnih "romantičara" preuzela je tročlana komisija sačinjena od navijača okupljenih u Klubu prijatelja OFK Beograd 1994.

Kako saznaje Republika, zasedanje je, između ostalog, obeležilo prebacivanje krivice s jednog na drugog bivšeg čelnika, a najglasnija u osudama bila je izvesna Ceca Marinković, supruga nekadašnjeg direktora omladinske škole OFK Beograda Miodraga Marinkovića. Iako slovi za osobu koja je oduvek i zdušno pomagala klubu raznim aktivnostima (tehničke vrste), otkriva naš izvor koji je prisustvovao sednici u utorak, gospođa Marinković, inače bivša potpredsednica Upravnog odbora, važi za konfliktnu ženu. A, svojevremeno, u naletima besa, umela je čak i da gađa oponente laptopom.

Njeno izlaganje tokom skupštine koju je obezbeđivala policija obeležilo je targetiranje Zvezdana Terzića, bivšeg predsednika "romantičara" i aktuelnog direktora crveno-belih, kao glavnog krivca za postojeće, očajno stanje u klubu, očigledno zaboravljajući koliko je OFK Beograd bio moćan u njegovo vreme.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić

KAPITENI "ORLOVA"

- OFK Beograd je za vreme 17-godišnjeg Terzićevog predsedavanja beležio istorijske rezultate, bio je stabilan Superligaš, stigao čak do četvrtfinala Intertoto kupa i imao jednu od najjačih omladinskih škola, koja je iznedrila Aleksandra Kolarova, Branislava Ivanovića, Duška Tošića... Nakon Terzićevog prelaska na funkciju generalnog direktora Crvene zvezde "romantičari" su i naredne dve godine igrali u eliti, a zatim pošli stranputicom, koja traje do dana današnjeg - kaže izvor našeg portala koji je prisustvovao sednici.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Kolarov

Dok je Zvezdan Terzić bio na Kraburmi, klub je bio na stabilnim nogama. Dug OFK Beograda nije prelazio 2.000.000 evra. Najveći deo (1.500.000 evra) bio je dug prema poreskoj upravi posle odluke Vrhovnog suda za poreze, što je bila situacija i sa Zvezdom i Partizanom.

OFK Beograd za ceo iznos duga ima kolateral u zgradi koju je Terzić izgradio i upisao OFK kao vlasnika zgrade od 1.100 kvadratnih metara u kojoj sada stanuju fudbaleri ovog srpskog velikana.

U moru očajnih poteza Zvezdanovih naslednika izdvaja se podatak do kog je došla Republika. Naime, pet fudbalera plavo-belih činilo  je omladinski tim Srbije koji se 2015. na Novom Zelandu popeo na krov sveta, a za njihove transfere klub je zaradio više od šest miliona evra. Ipak, na kraju sezone u finansijskom izveštaju stajao je dug od čak deset miliona evra! Tada su kola krenula nizbrdo i jure ka katancu.

OD BANETA I KOLAROVA NI LOPTA

Proslavljeni Duško Tošić, kako saznajemo, bio je nekoliko puta na Omladinskom stadionu i bio voljan da pomogne, nudio premije igračima, ali su fudbaleri poput kluba iz meseca u mesec tonuli sve dublje. Za razliku od njega, takođe bivši reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanović u širokom luku izbegavaju klub u kom su ponikli. Oni, kaže naš izvor s Karaburme, nisu donirali niti jednu loptu, a kamoli za njih beznačajnu garnituru dresova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading