ČUDNA ODLUKA AMERIKANACA: Finale Svetskog prvenstva 2026. neće biti ni u Njujorku, ni u Los Anđelesu?

Autor:

Sport

27.09.2022

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako tek treba da se održi Svetsko prvenstvo ove godine u Kataru, sve više podataka se pojavljuje o Mundijalu 2026, koji će biti odigran u SAD-u. Kanadi i Meksiku.

ČUDNA ODLUKA AMERIKANACA: Finale Svetskog prvenstva 2026. neće biti ni u Njujorku, ni u Los Anđelesu?

Foto: Tanjug/AP

Boginja

Pre nekoliko nedelja smo saznali i imena gradova u kojima će prvenstvo biti održano, a u pitanju su: Boston, Njujork, Filadelfija, Atlanta, Majami, Kanzas Siti, Dalas, Hjuston, Los Anđeles, Sijetl i San Francisko u Americi, Meksiko Siti, Gvadalahara i  Monterej u Meksiku, kao i Toronto i Vankuver u Kanadi. 

Sada je na red došlo da se otkrije grad u kome će se odigrati finalni meč, a po saznanjima ESPN-A, u pitanju će biti Dalas.

Dalas raspolaže stadionom od 80.000 mesta, u pitanju je AT&T stadion, na kom svoje mečeve igra NFL tim Dalas Kaubojsi, a kapacitet može i da se proširi do 105.000.

Ipak, iako je to jedan od najvećih stadiona u državi, očekivalo se da finale bude odigrano u Njujorku, na MetLife stadionu, ili u Los Anđelesu, na SoFi stadionu.

Prvenstvo u tri države će biti odigrano 2026. godine,a SAD, Kanada i Meksiko su u borbi za prvenstvo pobedili Maroko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading