ZABORAVLJENI SNIMAK! Pre TRAGIČNE PREČKE protiv Holandije, Mijatović je izveo ISTI - IDENTIČAN PENAL! (VIDEO)

Autor:

Sport

28.09.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno!

ZABORAVLJENI SNIMAK! Pre TRAGIČNE PREČKE protiv Holandije, Mijatović je izveo ISTI - IDENTIČAN PENAL! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Godine prolaze, ali bol ostaje! Čak i nakon 24 godine kasnije, pamti se penal Predraga Mijatovića protiv Holandije u osmini finala Mundijala u Francuskoj 1998. godine.

Tadašnja SR Jugoslavija je poražena od Holandije sa 2:1 golom Edgara Davidsa u 90. minutu, a pri rezultatu 1:1, Mijat je pogodio prečku...

Tadašnji golman Holandije Van Der Sar odleteo je u jednu stranu, a lopta koju je Mijatović uputio pod prečku, nažalost je i završila na istoj.

Pre toga, u baražu za odlazak u Francusku protiv Mađarske, "plavi" su nakon pobede od 7:1 u Budimpešti, u revanšu takođe demolirali Mađare sa 5:0 i plasirali se na Mundijal.

Četiri od pet golova za Jugoslaviju postigao je Mijatović uz jedan pogodak Save Miloševića. Peđa je treći gol postigao sa bele tačke, ali je neverovatno to da je jedanaesterac izveo na isti način kao protiv Holandije godinu dana kasnije.

Jako, "punom" i pod prečku, Mijat je savladao Baboša, ali je nažalost "omanuo" protiv Holandije.

Pogledajte i sami, pa uporedite:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading