REPUBLIKA ANALIZA: Koliko je važan meč u Oslu i šta sve pobeda nad Norveškom donosi našem fudbalu - šansa koju ne smemo propustiti!

Autor:

Sport

26.09.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se sa selekcijom Norveške u utorak u Oslu od 20 i 45 u odlučujućem okršaju za plasman u "A" diviziju Lige nacija.

REPUBLIKA ANALIZA: Koliko je važan meč u Oslu i šta sve pobeda nad Norveškom donosi našem fudbalu - šansa koju ne smemo propustiti!

Foto: FSS

Obe selekcije nakon pet odigranih kola imaju po 10 bodova, a "orlovima" je neophodna pobeda kako bi anulirali trijumf Norvežana u Beogradu 0:1 i obezbedili prvo mesto u grupi.

Ljudima u našoj zemlji treba približiti važnost sutrašnje utakmice u Oslu, jer bi u slučaju pobede, tim Dragana Stojkovića Piksija pronašao svoje mesto u samom vrhu evropskog fudbala - u raju favorita kao što su Nemačka, Portugal, Španija, Italija, Belgija, Holandija...

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Samim tim rejting i popularnost naše reprezentacije skočio bi do nebeskih visina, što ruku na srce, u današnjem fudbalu, mnogo znači!

 

Standings provided by SofaScore

 

Samim plasmanom u "A" diviziju u Beograd bi stigao i krem evropskog fudbala, pa bi i Fudbalski savez Srbije mogao da prihoduje ozbiljan novac od prodaje ulaznica, jer ko ne bi voleo da u Beogradu gleda Mbaea ili De Brujnea?

Pravila oko kvalifikacija za EURO

Prohodnost u plej-of rundu imaju svi pobednici grupa u svim divizijama, a nakon toga i svi timovi od Divizije A, pa nadole koji kroz regularne kvalifikacije nisu obezbedili plasman u Nemačku.

Važno je i to da, osvojeno prvo mesto u grupi, donosi ekipi koja na njemu završi mogućnost za dodatnu rundu kvalifikacija za EURO, pod uslovom da u onom glavnom delu ne ostvarimo plasman na šampionat Evrope, na kom nas nažalost nije bilo još od davne 2000. godine.

Pobeda u Oslu donosi drugi šešir na žrebu za kvalifikacije za EURO 2024.

Sutrašnji eventualni trijumf na tlu Skandinavije Srbiji bi u 99 odsto slučajeva doneo mesto u drugom šeširu na žrebu za kvalifikacije za EURO 2024. Teorija bi nas samo ostavila bez toga, a tiče se ostalih nerealnih ishoda utakmica, pa se ona i meri sa svega 1 posto.

Sa druge strane u slučaju remija u Oslu, Srbija bi ponovo mogla da se nađe u drugom šeširu, ali bi u tom slučaju zavisili od ostalih rezultata.

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Primera radi morali bismo da navijamo za Švedsku protiv Slovenije, jer se na ukupnoj tabeli gledaju samo bodovi ostvareni protiv svih ekipa osim protiv poslednjeplasirane, s tim da sa Slovencima imamo četiri boda, a protiv Šveđana smo uzeli maksimalnih šest. 

Srbija je već jednom slavila u Oslu, bilo je to u baražu za EURO 2020. godine kada su "orlovi" slavili sa 2:1, ali su u narednoj rudni ipak eliminsani od Škotske na penale u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading