PUTIN LIČNO ODOBRIO! Edvard Snouden dobio RUSKO DRŽAVLJANSTVO!

Autor:

Svet

26.09.2022

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snouden je 2014. pobegao od krivičnog gonjenja u Sjedinjenim Državama, gde mu preti dugotrajna zatvorska kazna.

PUTIN LIČNO ODOBRIO! Edvard Snouden dobio RUSKO DRŽAVLJANSTVO!

Foto: printskrin

Bivši radnik Američke agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvard Snouden dobio je rusko državljanstvo, saopštio je kabinet predsednika Vladimira Putina.

Edvard Snouden je 2013. objavio informacije o metodama i nadzoru telefonskih i onlajn informacija u Sjedinjenim Državama i inostranstvu. Upravo su strogo poverljive informacije kompromitovale rad američkih i britanskih tajnih službi i otkrile da vlasti raspolažu ličnim podacima građana. Snouden je objavio različite strogo poverljive dokumente NSA.

„Zviždač“ je obelodanio i američko prisluškivanje lidera drugih (savezničkih) zemalja, navodi TASS. Rekao je da je to uradio zato što je mislio da ljudi žele da znaju šta NSA radi da bi ih nadzirala i upala u njihovu privatnost.

Snouden je takođe sa svojom trudnom suprugom podneo zahtev za rusko državljanstvo.

Snouden je 2014. pobegao od krivičnog gonjenja u Sjedinjenim Državama, gde mu preti dugotrajna zatvorska kazna. Prvo se sakrio u Hong Kongu. Podnio je zahtev za azil u nekoliko zemalja, a prva se na njegove zahtjeve odazvala Rusija, koja mu je iste godine izdala dozvolu za stalni boravak na teritoriji Ruske Federacije. SAD su mu oduzele pasoš i zahtevale njegovo izručenje od Rusije, ali je Moskva to više puta odbijala.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deda

26.09.2022 19:34

Sad ce da dobije i poziv za mobilizaciju.