Dominacija "Orlova": Tadić prvi asistent, Mitar juri Halanda, Veljković u vrhu zanimljive kategorije!

Autor:

Sport

26.09.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci Srbije dominiraju u Ligi nacija.

Dominacija "Orlova": Tadić prvi asistent, Mitar juri Halanda, Veljković u vrhu zanimljive kategorije!

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić

Fudbalska reprezentacija Srbije blizu je ulaska u A diviziju Lige nacija.

"Orlovi" igraju odličan fudbal i ako savladaju Norvešku u gostima (utorak, 20.45) plasiraće se u elitni rang.

Statistika takođe govori da Srbija igra odlično - Dušan Tadić je prvi asistent Lige nacija sa četiri dodavanja za gol u prethodnih pet mečeva, te je iza sebe ostavio Kvaracheliju iz Gruzije, Manolasa iz Grčke, Asensija iz Španije i Melea iz Danske koji imaju po tri asistencije.

Srbija ima i drugog strelca Lige nacija - naravno, u pitanju je Aleksandar Mitrović. On je postigao het-trikom protiv Švedske stigao do petog gola i ispred njega je jedino Norvežanin Erling Haland koji je postigao pogodak više.

Upravo će njihov učinak u meču odluke biti jedan od najbitnijih faktora u borbi za prvo mesto u grupi, a više o duelu Mitrovića i Halanda možete pročitati OVDE.

Još jedan statistički podatak je veoma zanimljiv - Miloš Veljković je u samom vrhu liste igrača po procentu tačnih dodavanja.

On je imao 98,3% preciznih dodavanja - iz 220 pokušaja, 216 ih je bilo tačno, a to mu je donelo peto mesto.

Ispred njega su tri golmana Pjatov iz Ukrajine, Ter Štegen iz Nemačke i Naumov iz Bugarske, a nijedan od njih nije imao ni 25 pasova. Četvrti je bugarski fudbaler Antov sa 99% uspešnosti, ali sa samo 70 dodavanja.

Podsetimo, "Orlovima" je u poslednjoj rundi u Oslu neophodan trijumf kako bi preskočili Norvežane, koji su u prvom duelu na "Marakani" slavili minimalnim rezultatom 1:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading